Kwakman: 'Hij begrijpt niet dat Ajax hem wil hebben'

door Justin Fokkens 242

Bron NH Sportcafé

Kwakman: 'Hij begrijpt niet dat Ajax hem wil hebben'

door Justin Fokkens 242

Bron NH Sportcafé

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman zet zijn vraagtekens bij een eventuele komst van Leonardo Balerdi Rossa naar Ajax. De verdediger van Olympique Marseille zou op de verlanglijst van de Amsterdammers staan, en de analist vertelt bij NH Sportcafé informatie bij een oud-ploeggenoot te hebben ingewonnen.

'Een oud-ploeggenoot, Kévin Diaz, is analist in Frankrijk en vroeg aan mij of Ajax daadwerkelijk geïnteresseerd in hem is. Toen vertelde hij niet zo enthousiast over hem te zijn.' De potentiële aanwinst zou met name op verdedigend gebied kwetsbaar zijn. 'Aan de bal vindt hij hem nog oké, en misschien dat hij in de Eredivisie wat makkelijker overeind blijft dan in de Ligue 1. Maar hij begrijpt niet dat Ajax hem, met name op verdedigend gebied, wil hebben.'

Tegelijkertijd stelt Kwakman dat Balerdi daarmee niet direct hoeft te worden afgeschreven. Wel adviseert de oud-voetballer de Amsterdammers om de Argentijn nog even goed te bekijken. 'Het is natuurlijk maar een mening van één analist uit Frankrijk. Al is het natuurlijk geen goed begin. Hij zegt echt dat het met name verdedigend matig is.'

Vaste basisplaats

Balerdi is momenteel een vaste basisspeler bij het Franse Olympique Marseille en daarnaast tweevoudig Argentijns international. Alvorens de verdediger bij de Fransen kwam te spelen, stond hij onder contract bij onder meer Borussia Dortmund. De Duitsers betaalden in 2019 zeventien miljoen euro om de centrale verdediger van Boca Juniors over te nemen.

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.