'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe verdediger uit bij Balerdi'

door Bart Veenstra 353

Bron De Telegraaf

'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe verdediger uit bij Balerdi'

door Bart Veenstra 353

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax bereidt volgens De Telegraaf een bod voor op Olympique Marseille-verdediger Leonardo Balerdi. De tweevoudig Argentijns international (23) is een vaste basisspeler bij Olympique Marseille, maar vanwege de financiële situatie bij de Franse club zou een verkoop bespreekbaar zijn.

Als negentienjarige maakte de rechtsbenige Belardi zijn debuut voor Boca Juniors. In Argentinië gold hij als een van de grootste defensieve talenten van het land. In januari 2019 haalde Borussia Dortmund hem voor zeventien miljoen euro naar Duitsland. Destijds stond hij ook hoog op de verlanglijst van toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars en scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee. Zij zijn hem intensief blijven volgen. Nu Ajax een rechter centrale verdediger zoekt, is zijn naam weer op tafel gelegd.

Is De Vrij ook een optie voor Ajax?

Veldmate en Van der Zee schatten Balerdi, die sinds de zomer van 2021 in Marseille voetbalt, hoger in dan Stefan de Vrij. Laatstgenoemde kwam ook ter sprake, maar wordt als te blessuregevoelig gezien. Daarnaast zal hij een enorm salaris verlangen en heeft hij gezien zijn leeftijd (30) weinig restwaarde.

Balerdi kan bovendien de nodige 'grinta' toevoegen aan Ajax, iets wat is gaan ontbreken in de selectie van Ajax na het vertrek van Argentijnen Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Toch wordt Balerdi bij Ajax vooral gezien als een goede opbouwer en een kopsterke verdediger.

Voor nu ligt de bal bij Balerdi zelf. De Argentijn zou welwillend tegenover een transfer naar Ajax staan, maar wil die stap het liefst pas in de zomer maken. Eerder stapte hij in de winter over naar Borussia Dortmund en vanwege zijn aanpassingstijd aldaar liep dat avontuur niet uit op een groot succes.

In de komende dagen zal blijken of Balerdi nu de overstap wil maken naar Ajax. Zo ja, dan zal Ajax een bod uitbrengen dat nu wordt voorbereid. In Amsterdam hoopt men dat Belardi voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro kan worden overgenomen. Naast Balerdi en De Vrij zou Ajax nog een niet nader bekende derde optie hebben.

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.