Kraay jr. verwacht vertrek van Rulli in winterstop: 'Die gaat weg toch?'

door Jon van Dam 58

Kraay jr. verwacht vertrek van Rulli in winterstop: 'Die gaat weg toch?'

door Jon van Dam 58

Laatst geüpdatet

Hans Kraay jr. verwacht dat Ajax-keeper Gerónimo Rulli de Amsterdamse club op korte termijn zal gaan verlaten. De Argentijnse doelman is teruggekeerd van zijn blessure, maar moet voorlopig de Duitser Diant Ramaj voor zich dulden.

Nadat de Argentijnse sluitpost in het begin van het seizoen geblesseerd raakte, koos toenmalig trainer Maurice Steijn voor Jay Gorter als zijn vervanger. Nadat ook de Nederlander geblesseerd raakte, mocht de van Eintracht Frankfurt overgekomen doelman het laten zien. Kraay jr. verwacht dat Rulli het niet ziet zitten om te fungeren als back-up achter Ramaj, en denkt dat de wereldkampioen op zoek gaat naar een andere club in de winterstop.

'We kunnen concluderen dat Rulli vertrekt in de winterstop. Die gaat weg toch?', zo vraagt Kraay jr. zich af tijdens Goedemorgen Eredivisie op ESPN. 'Rulli is een goede keeper, maar Ramaj is uiteindelijk wel een goede aankoop gebleken', aldus tafelgenoot Sjoerd Mossou. 'Maar jij snapt wel dat hij weggaat, toch?', vraagt Kraay opnieuw. 'Ja, ja', bevestigt Mossou. 'En ik snap ook dat Ramaj blijft staan. Waarom zou je nu een keeperswissel doen als daar geen enkele reden voor is?'

Mossou verdedigt Mislintat-aankoop Ramaj

Volgens Mossou beschikt de Duitser over alle kwaliteiten die een keeper hoort te hebben. 'Ik vind een Ramaj een hele goede en complete keeper. In het meevoetballen en de keuzes die hij positioneel maakt. En je ziet dat de verdediging er best wel rustig van wordt. Dus een dramatische aankoop was dat niet', zo verdedigt Mossou de aankoop van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.