Knutsen maakt indruk in Noorwegen: 'Eigenlijk de Nederlandse school'

door Jesse ter Haar 54

Bron VoetbalPrimeur

Knutsen maakt indruk in Noorwegen: 'Eigenlijk de Nederlandse school'

door Jesse ter Haar 54

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Ian Smeulders, speler van Sandefjord, heeft een hoge pet op van Kjetil Knutsen. De coach wordt in verband gebracht met Ajax en bovendien zou Sven Mislintat al met zijn omgeving gesproken hebben. Dit alles verbaast de Nederlander, die meer dan eens tegen Knutsen en de zijnen speelde, niet.

'Hij is drie of vier jaar geleden ontslagen bij Åsane, een club die uitkomt op het tweede niveau in Noorwegen', begint hij in gesprek met VoetbalPrimeur. Hierna trok de oefenmeester naar FK Bodø/Glimt, de club waarmee hij in de afgelopen seizoenen hoge ogen gooide. 'Dat was toen ook nog een kleine club. Knutsen heeft daar echt iets moois neergezet. Hij werd kampioen en speelde Europees voetbal. Het is heel knap wat hij heeft gedaan.'

Als tegenstander van FK Bodø/Glimt weet Smeulders maar al te goed wat het plan is van de ploegen van Knutsen. Hij blijkt, zo vertelt de speler van Sandefjord, zijn teams gestructureerd te werk te laten gaan. 'Het is duidelijk wat het plan is. Het verbaast me niets dat hij in aanmerking komt bij Nederlandse topclubs. Ze spelen dynamisch voetbal met hoge pressing. Eigenlijk de Nederlandse school. Geen lange ballen, er zit gewoon echt voetbal in.'

Mislintat sprak met Knutsen

Op donderdag liet Mislintat weten al gesproken te hebben met de zaakwaarnemer van Knutsen. De directeur voetbalzaken van Ajax liet niet weten wat er precies werd besproken, maar een concreet aanbod lijkt er nog niet te liggen bij de Noor. 'Over verschillende onderwerpen', vertelde Mislintat over de gesprekken met de agent van Knutsen. Binnen het profiel - 'attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie doorontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs' - lijkt de trainer in ieder geval te passen.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.