Kieft oordeelt hard: 'Šutalo grootste drama dat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen'

door Roemer Smid 166

Bron Veronica Offside

Kieft oordeelt hard: 'Šutalo grootste drama dat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen'

door Roemer Smid 166

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft is geschrokken van de verdediging van Ajax en met name van Josip Šutalo, zo vertelt hij aan tafel bij Veronica Offside. Volgens Kieft is Šutalo zelfs het 'grootste drama dat ze ooit hebben kunnen binnenhalen' bij de Amsterdamse club.

Ondanks de verdedigende formatie waarmee Ajax aantrad tijdens de wedstrijd tegen AZ lijkt het lek nog niet boven bij de Amsterdammers. 'Ik schrik daar wel van. Hoeveel mensen je ook achterin bij Ajax neerzet, ze dekken gewoon niet', aldus Kieft, die de duurste aankoop van de afgelopen transferzomer voorop ziet gaan in de malaise. 'Moet je eens op Šutalo letten bij de 1-0. Die loopt achter Van Bommel aan, maar stopt gewoon met lopen. Als hij doorrent en Hato dwingt hem een beetje naar zijn verkeerde been, dan kan Šutalo hem afsnijden. Maar als je zelfs die bereidheid niet hebt...'

'Toen Senesi begon bij Feyenoord dacht ik ook dat hij er niks van kon. Dat was ook geen geweldenaar, maar die hakte er wel elke keer in. Die Šutalo vind ik echt het grootste drama dat ze ooit hebben kunnen binnenhalen bij Ajax', vervolgt Kieft. De Kroatisch international stond vorige week donderdag eveneens negatief in het daglicht nadat hij een rode kaart tegen FK Bodø/Glimt pakte. 'Die rode kaart pakte hij omdat hij verkeerd staat, die gozer leest het hele spel niet. Het is een drama', oordeelt de oud-spits hard.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.