Jonker pleit voor Van Gaal als hoofdtrainer Ajax: 'Er onstaat direct rust'

door Jon van Dam 193

Jonker pleit voor Van Gaal als hoofdtrainer Ajax: 'Er onstaat direct rust'

door Jon van Dam 193

Laatst geüpdatet

Andries Jonker zou Louis van Gaal graag bij Ajax aan de slag zien gaan als hoofdtrainer. Jonker, die jarenlang bij verschillende clubs samenwerkte als assistent-trainer van Van Gaal, zou niet weten welke trainer het stokje anders moet overnemen van John van 't Schip. Van Gaal is momenteel de adviseur van Ajax' Raad van Commissarissen.

Jonker staat inmiddels al een tijd op eigen benen, zo is hij nu actief als bondscoach van de Oranjedames. Toch kent hij de oefenmeester goed en is hij van mening dat Van Gaal een goede kandidaat kan zijn voor de Amsterdamse club. Jonker gaf aan recentelijk geen contact te hebben gehad met Van Gaal over de betreffende kwestie. Wel De bondscoach van de Oranje Vrouwen staat als voormalig assistent dicht bij Van Gaal. 'De motor van de club is het eerste elftal. Daar kan dan direct rust ontstaan. Ik denk dat de supporters en sponsoren er dan direct achter gaan staan. Niemand loopt weg, iedereen sluit aan', stelt Jonker bij het radioprogramma NOS Langs de Lijn, geciteerd door Voetbal International.

Van Gaal lijdt aan prostaatkanker en daarom betwijfelt Jonker of de broze gezondheid van de legendarische coach het toelaat om een fulltime job te beoefenen. 'Hij kan een staf om zich heen verzamelen met wie hij wil, mensen die hem werk uit handen nemen. Met Van Gaal draait iedereen in één keer het hoofd om en wordt er naar voren gekeken. Dan wordt dit seizoen zuchtend en puffend ten einde gebracht en gaat het rood-witte hart weer vol verwachting kloppen.'

Jonker en Bout zien Van Gaal als enige optie voor Ajax

Jonker gaf verder aan te hebben gesproken met Marcel Bout, een voetbaltrainer die onder meer bij Manchester United samenwerkte met Van Gaal. Samen kwamen ze tot de conclusie dat ze verder geen andere trainers kennen die Ajax volgend jaar kunnen coachen. 'Wij hebben niemand anders kunnen bedenken die niet ter discussie zou worden gesteld. Een andere oplossing hebben we echt niet kunnen bedenken. Wil de club in één keer vooruit gaan en deze misère achter zich laten, dan moet de motor van de club gaan draaien. Die motor is het eerste elftal', aldus Jonker.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.