Jongkind waarschuwt: 'Omgeving nu anders'

door Finn Dekker 34

Jongkind waarschuwt: 'Omgeving nu anders'

door Finn Dekker 34

Laatst geüpdatet

Ruben Jongkind heeft weinig vertrouwen in een snelle herhaling van het scenario wat zich nu afspeelt bij Ajax. Momenteel domineert Ajax mede het Europese voetbal door de inzet van eigen jeugdexponenten. Maar over een aantal jaar zal dat anders zijn, denkt Jongkind.

Dit omdat Jongkind vindt dat er verkeerde keuzes worden gemaakt in de jeugdopleiding. 'Mensen zeggen dat alles nu perfect gaat, maar ik vind juist van niet. Ze doen de verkeerde dingen in de jeugd. Ik denk niet dat ze het weer kunnen doen. De omgeving is te veel veranderd. De cultuur, de werkwijze en de sfeer is anders. Het is niet de Cruijff-spirit', vertelt de oud-uitvoerder van Plan Cruijff bij Ajax aan de BBC.

'Het gaat moeilijk worden', vervolgt Jongkind. 'Volgend jaar hebben ze veel geld om te investeren in versterkingen. Maar wat je echt nodig hebt, is een jeugdopleiding op niveau. Een jeugdopleiding die spelers van een topniveau blijft produceren.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.