Jansen gaat in op incident Schreuder en Blind: 'Het is één grote kleuterschool'

door Cristian de Jong 36

Bron Pak Schaal Podcast

Jansen gaat in op incident Schreuder en Blind: 'Het is één grote kleuterschool'

door Cristian de Jong 36

Bron Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

Freek Jansen is niet te spreken over de manier waarop Daley Blind en Ajax met elkaar zijn omgegaan. De Ajax-watcher van Voetbal International ziet Ajax als 'één grote kleuterschool'. Jansen heeft echter ergens wel begrip voor zowel de uiteindelijke acties van Schreuder als die van Blind.

Blind en Ajax ontbonden eind 2022 de arbeidsovereenkomst van de verdediger en zodoende mocht Blind op zoek naar een nieuwe werkgever. Jansen is teleurgesteld in Ajax. De journalist begrijpt niet hoe de Amsterdammers dit hebben kunnen laten gebeuren. 'Het is één grote kleuterschool. Het is te triest voor woorden. Dat Ajax, de grootste en succesvolste club van Nederland, op deze manier zijn beleid voert, is echt diep triest', zegt Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Jansen vergelijkt Ajax dan ook met een kleuterklas op een gemiddelde basisschool. 'Met meester Schreuder, kleuter Blind, directie Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra en dan het opperhoofd Edwin van der Sar. En wie zit er in de ouderraad? Danny Blind, die moest twijfelen of hij wel door zou moeten gaan. Zo moet je het zien', vervolgt Jansen.

Jansen over uitwedstrijd bij RKC Waalwijk

Toch heeft Jansen begrip voor de acties van zowel Schreuder als Blind. Zo blikt hij terug op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. 'De eerste helft speelde Blind een twee, hij speelde echt dramatisch. Blind deed alles fout die helft.' Toen men met een 1-1 tussenstand ging rusten, zou Schreuder aan de selectie hebben gevraagd hoe het anders moest, zo weet Jansen. 'Blind heeft er toen wat van gezegd, dat mag hij ook', oordeelt hij.

Jansen kan begrijpen dat Schreuder daar op dat moment niet op zat te wachten. 'Het is niet gek dat Schreuder dan zegt: hou jij je mond en ga zitten.' Ajax won de wedstrijd destijds na een overtuigende tweede helft alsnog. Toch overheersten de matige eerste 45 minuten. 'Schreuder moet dat veel beter managen', aldus Jansen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.