Gravenberch moet het nu laten zien: 'Concurrentie is hevig'

door Timo Suur 62

Bron NOS

Gravenberch moet het nu laten zien: 'Concurrentie is hevig'

door Timo Suur 62

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch moet het nu gaan laten zien bij Bayern München, zo zegt de Duitse journalist Kerry Hau in gesprek met de NOS. Tijdens de interlandperiode werd Julian Nagelsmann ontslagen bij de Duitse topclub. Met Thomas Tuchel als nieuwe oefenmeester komen er nieuwe kansen voor de oud-Ajacied.

Gravenberch hoopt te kunnen profiteren van de trainerswissel bij Bayern München. Onder Nagelsmann kreeg de middenvelder weinig kansen en dus loert hij nu op nieuwe mogelijkheden. 'Gravenberch moet het nu echt laten zien en niet zijn kop in het zand steken', zo zegt Hau. Hij volgt de Duitse club op de voet voor het Duitse medium Sport1. 'De concurrentie op het middenveld is hevig en daar komt komende zomer Konrad Laimer van RB Leipzig nog bij.'

De middenvelder hoopte onder Nagelsmann op meer speeltijd, maar dit gebeurde niet. 'Gravenberch en Nagelsmann begrepen elkaar niet', zegt Hau over de relatie tussen de oud-Ajacied en de oefenmeester. 'Hij heeft zich in de minuten die hij kreeg ook niet weten te onderscheiden. Vooral bij balverlies toonde hij zwaktes.'

Hau trekt de vergelijking met Sanchez

Hau maakt een voorzichtige vergelijking met Renato Sanches. De Portugese middenvelder kwam binnen als groot talent bij Bayern München, maar wist uiteindelijk nooit te overtuigen. 'Hij liet zijn kwaliteiten ook zelden zien in het shirt van Bayern', zo vertelt Hau. 'Gravenberch moet oppassen dat hij niet de tweede Sanches wordt.' Zaterdagavond neemt Bayern München het op tegen Borussia Dortmund in strijd om de koppositie. De club uit Dortmund staat op dit moment bovenaan met een voorsprong van één punt.

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.