Gravenberch bespreekt situatie bij Bayern: 'Natuurlijk wil ik spelen, maar ik moet geduldig blijven'

door Bart Veenstra 77

Bron Abendzeitung, BILD

Gravenberch bespreekt situatie bij Bayern: 'Natuurlijk wil ik spelen, maar ik moet geduldig blijven'

door Bart Veenstra 77

Bron Abendzeitung, BILD

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch hoopt binnenkort meer speelminuten te maken bij Bayern München. De middenvelder, die in de afgelopen zomer van Ajax overstapte naar de Duitse topclub, komt bij Die Bayern nog niet veel aan spelen toe. Naar verluidt heeft hij met de clubleiding al gesproken over zijn situatie.

'De situatie is niet makkelijk voor mij. Natuurlijk wil ik spelen, maar ik moet geduldig blijven', zegt Gravenberch tegenover Abendzeitung. 'Op dit moment is dat niet makkelijk. Ik ken mijn kwaliteiten, maar het is wat het is. Bayern is natuurlijk een grote club met veel goede spelers. Ik moet rustig blijven.'

Nagelsmann kiest voor andere spelers

Op dit moment zou trainer Julian Nagelsmann - zo schrijft Abendzeitung - kiezen voor andere spelers met meer 'defensieve betrouwbaarheid'. Gravenberch kwam onlangs als invaller in het veld tegen Viktoria Plzen en plots moesten de Duitsers nog twee tegentreffers incasseren. 'Dat lag natuurlijk niet alleen aan Gravenberch, maar het middenveld leek ineens niet meer zo stabiel', aldus het medium. 'Het gaat bij Gravenberch om defensieve betrouwbaarheid, om tactische discipline en het terugwinnen van ballen. Aanvallend heeft de jongeling al veel in huis om een ​​topspeler te worden.'

Het Duitse BILD schrijft verder dat het management van Gravenberch gesproken heeft met de clubleiding van Bayern München. De middenvelder zou niet tevreden zijn met het aantal minuten dat hij tot nu toe heeft gekregen. Vanwege zijn gebrek aan speelminuten komt mogelijke deelname aan het WK in Qatar in gevaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.