[Update] Bayern niet van plan om Gravenberch te laten gaan

door Bart Veenstra 59

Bron Sky Sport, Voetbal International

[Update] Bayern niet van plan om Gravenberch te laten gaan

door Bart Veenstra 59

Bron Sky Sport, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Julian Nagelsmann heeft het volste vertrouwen in Ryan Gravenberch, zo laat hij weten aan de Duitse tak van Sky Sport. De middenvelder komt minder dan gewenst aan spelen toe, maar de oefenmeester ziet in hem een belangrijke schakel voor in de toekomst.

'Met Ryan hebben we twee dagen geleden een goed gesprek gehad', zo vertelt Nagelsmann, geciteerd door Voetbal International. 'Ik heb hem nogmaals duidelijk gemaakt wat het verschil is met zijn rol vorig jaar, toen hij altijd vanaf het begin speelde. Het is gewoon een heel andere benadering.'

De oud-Ajacied kwam dit seizoen tot op heden elf keer in actie namens Bayern München. Twee keer stond hij in de basis, al was dat in de Bundesliga nog geen enkele keer het geval. Tot zesmaal toe moest hij het doen met een rol als invaller. Tijdens de laatste twee wedstrijden in de competitie, tegen Borussia Dortmund en SC Freiburg, bleef hij de gehele wedstrijd op de bank zitten. 'Natuurlijk is hij verdrietig dat hij niet veel speelt, maar hij is helemaal niet gefrustreerd of overstuur', zegt Nagelsmann daarover.

Zodoende maakt de coach zich geen enkele zorgen over de stemming van Gravenberch. Hij blijft graag met hem werken en voorziet een grote toekomst voor de technisch vaardige middenvelder. 'Hij is een heel fijne jongen die zich zal blijven ontwikkelen. Ik heb hem gezegd: hij wordt een van de beste middenvelders ter wereld. Daar zet ik me voor in. Hij hoeft maar een paar schroeven aan te draaien en hij zal zelf ook draaien.'

Bayern München betaalt maximaal 24 miljoen euro

Ajax en Bayern München bereikten op 13 juni 2022 definitieve overeenstemming over de transfer van Gravenberch. De Duitse club betaalde een basisbedrag van 18,5 miljoen euro aan de Amsterdammers, terwijl de totale som middels bonussen kan oplopen tot 24 miljoen euro. Het toptalent heeft een contract tot medio 2027 in Duitsland.

Update - 12.00 uur (21 oktober 2022) - Bayern niet van plan om Gravenberch te laten gaan

Bayern München is niet van plan om Ryan Gravenberch te laten vertrekken, ook niet op huurbasis. Dat bevestigt directeur Hasan Salihamidžić tegenover het Duitse TZ. 'Ryan is een geweldige speler. We weten dat we veel plezier aan hem gaan beleven', aldus de directeur. 'Er zijn fases dat je wat minder vaak speelt. Maar iedereen kan enorm naar hem gaan uitkijken', aldus Salihamidžić.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.