El Ahmadi zag tegenvallende Šutalo tegen Spanje: 'Hij loopt vaak weg uit positie'

door Jon van Dam 118

Bron Voetbalpraat, ESPN

El Ahmadi zag tegenvallende Šutalo tegen Spanje: 'Hij loopt vaak weg uit positie'

door Jon van Dam 118

Bron Voetbalpraat, ESPN

Laatst geüpdatet

Karim El Ahmadi is niet onder de indruk van het optreden van Ajacied Josip Šutalo tijdens de verloren EK-wedstrijd van Kroatië tegen Spanje (3-0). De analist en oud-voetballer zag de centrumverdediger dezelfde fouten begaan als afgelopen seizoen in het shirt van Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Ik vond het centrale duo van Kroatië niet best. Šutalo ook niet', zo begint El Ahmadi kritisch bij Voetbalpraat op ESPN. Volgens de oud-international van Marokko ging de 24-jarige verdediger in de fout bij de Spaanse openingstreffer van Alvaro Morata. 'Natuurlijk ging er wel een fout aan vooraf, maar bij die goal stapte hij zomaar naar rechts. Hij gokt daar eigenlijk, maar hou dan gewoon het centrum dicht. Als de tegenstander dan naar de buitenkant gaat, kan je nog meelopen. Nu gooide hij het open en was het één-op-één. Dus ik vond Šutalo vandaag (zaterdag, red.) niet heel best.'

El Ahmadi geeft aan dat hij Šutalo in positief opzicht vond opvallen tijdens de recente gewonnen oefenwedstrijd tegen Portugal. Echter leek de Kroaat tegen Spanje weer een stuk onzekerder volgens de analist. 'In de laatste oefenwedstrijd speelde hij nog best aardig, maar je zag nu wat je ook wel bij Ajax hebt gezien: dat hij vaak uit positie wegloopt. Dat zag je bij de eerste goal van Spanje.' Uiteindelijk breidde Spanje de voorsprong uit naar een 3-0 overwinning.

Kroatië staat voor lastige opdracht

Šutalo en Kroatië moeten na de nederlaag tegen Spanje alle zeilen bijzetten om vroegtijdige uitschakeling op het EK in Duitsland te voorkomen. Woensdag speelt het land in Hamburg tegen Albanië, dat zaterdag verloor van Italië. Op maandag 24 juni sluiten de Kroaten de groepsfase af met een kraker tegen Italië. De nummer een en twee van de groep gaan door, maar ook de beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase. Daarvoor moet Kroatië wel wat veranderen aan het puntenaantal en het negatieve doelsaldo van -3.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.