Driessen: 'Premier League en aanwezigheid Ten Hag groot voordeel'

door Cristian de Jong 30

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Premier League en aanwezigheid Ten Hag groot voordeel'

door Cristian de Jong 30

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen vindt het terecht dat Antony lacht om de sportieve suggestie vanuit Nederland inzake zijn aanstaande transfer naar Manchester United. Hij zou bij Ajax meer kans maken op het WK in Qatar omdat Ajax Champions League speelt en Manchester United actief is in de Europa League. 'Met het oog op het WK is de Premier League en de aanwezigheid van Ten Hag bij United een groot voordeel,' schrijft Driessen in zijn column van De Telegraaf.

'Antony maakt gegarandeerd speelminuten in een topcompetitie. De combinatie Premier League-Manchester United weegt voor bondscoach Tite van Brazilië veel zwaarder dan Eredivisie-Champions League-Ajax. De Engelse combinatie geeft Antony een streepje voor op zijn concurrenten bij het Braziliaanse elftal,' schrijft Driessen.

'Ook is geld een belangrijke drijfveer,' schrijft Driessen verder. 'Het financiële plaatje, zichzelf, zijn familie, kinderen, kinds kinderen onafhankelijk voetballen is zijn grootste drijfveer. Dus is hij bereid een breuk bij Ajax te forceren om miljoenen euro's op te strijken in de Premier League.'

Antony kwam in de zomer van 2020 over van São Paulo. In 82 wedstrijden voor de Amsterdammers scoorde de rappe Braziliaan 24 keer. Ook won Antony met Ajax twee keer de Eredivisie en één keer de KNVB Beker. Ajax heeft nog tot en met 31 augustus om een opvolger voor Antony te zoeken.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.