Driessen over tijdelijke rol Van Halst: 'Welke autoriteit heeft hij nog?'

door Jon van Dam 47

Driessen over tijdelijke rol Van Halst: 'Welke autoriteit heeft hij nog?'

door Jon van Dam 47

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft zijn bedenkingen bij de rol die Jan van Halst vervult als tijdelijke algemeen directeur. Dat laat de journalist weten in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Driessen is verder van mening dat Ajax Menno Geelen tijdelijk had moeten aanstellen in plaats van Van Halst.

'Welke autoriteit heeft Jan van Halst bij Ajax nadat hem te verstaan is gegeven dat 15 maart zijn laatste werkdag is? Ik vraag me af wat hij de komende zes maanden gaat doen als hij nog in dienst is. Je krijgt een directeur op het bureau die overal een handtekening onder moet zetten. Maar gaat hij nog beleid uitvoeren? Gaat hij nog beleid maken? Wie gaat de technisch directeur aanstellen? Gaat hij zich daarmee bemoeien? Deze man heeft gefaald in toezicht houden op de directie. Hij is nu zelf directielid. Wat is zijn autoriteit nu nog?'

'Geelen is wél iemand die bij de club blijft'

Volgens Driessen heeft de Amsterdamse club een grote fout gemaakt door Van Halst als tussenpaus aan te stellen. 'Ik had het zelf veel verstandiger gevonden als Ajax vast had gehouden aan hun eerste keuze Menno Geelen. Dat is de commercieel directeur, die was daarvoor voorbestemd. Als er geen andere directeur beschikbaar zou zijn, zou hij het tijdelijk overnemen tot er een nieuwe directeur gevonden was. Dat is iemand die wél bij de club blijft. Waarvan je weet dat hij er op 15 maart nog zit. Continuïteit', besluit de journalist.

Telegraaf-collega Mike Verweij stelt dat de komende weken, sportief gezien, van groot belang zijn voor Ajax. 'De kans blijft aanwezig dat Van Halst - met het programma dat Ajax voor de kiezen heeft: AEK Athene-uit, AZ-thuis, FC Utrecht-uit en PSV komt ook nog voorbij - een beslissing moet nemen over Maurice Steijn. Voor zulke beslissingen heb je autoriteit nodig en dat heeft Van Halst niet meer. Ik denk dat hij heel hard uitgelachen wordt bij elke beslissing die hij neemt.'

Afgelopen zondag maakte Ajax bekend dat Van Halst niet meer terugkeert in de Raad van Commissarissen van de club. De oud-speler van de Amsterdammers is tijdelijk werkzaam als algemeen directeur totdat Alex Kroes het stokje overneemt op 15 maart 2024. Eerder werd al bekend dat Michael van Praag en Leo van Wijk zijn voorgedragen als nieuwe commissarissen. Van Praag wordt zelfs voorzitter van het bestuursorgaan van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.