'Van Halst keert onder dwang niet terug in Raad van Commissarissen Ajax'

door Jesse ter Haar 80

Bron De Telegraaf

'Van Halst keert onder dwang niet terug in Raad van Commissarissen Ajax'

door Jesse ter Haar 80

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jan van Halst keert onder dwang niet terug in de Raad van Commissarissen van Ajax, zo schrijft De Telegraaf zondagavond. Uit het persbericht van de Amsterdamse club kwam naar voren dat de bestuurder er zelf geen goed gevoel bij zou hebben, maar bij de krant hoorde men iets anders.

De oud-speler van de club is momenteel op interim-basis actief als algemeen directeur van Ajax. Samen met Maurits Hendriks, Menno Geelen en Susan Lenderink vormt hij nu de volledige directie. Op 15 maart 2024 treedt Alex Kroes in dienst van de Amsterdamse club. Hij neemt de rol van algemeen directeur dan over en zal een team moeten vormen om mee aan de slag te gaan.

Vanuit Ajax klonk zondag dat Van Halst het op dat moment 'niet zuiver' meer vindt om terug te keren naar zijn oude functie in de RvC van de club. Om die reden zou hij de deur bij Ajax dan achter zich dichttrekken. Bij De Telegraaf ziet men een andere reden waarom Van Halst niet terugkeert in zijn oude rol: 'De deur die Jan van Halst had opengezet om na zijn tijdelijke algemeen directeurschap terug te keren in de raad van commissarissen van Ajax is door de bestuursraad dicht geslagen', zo valt te lezen.

Volgens de krant gebeurt het vertrek van Van Halst 'onder dwang'. Eerder zou Pier Eringa al onder druk van de bestuursraad zijn vertrokken en Van Halst zou de volgende zijn. Later verwacht men dat ook de rest van de RvC - Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Annette Mosman - zal vertrekken. De voornaamste reden? 'De kersverse bestuursraad onder leiding van Ernst Boekhorst vindt dat Van Halst en de andere commissarissen tekort zijn geschoten in de controle op Sven Mislintat.'

Voordracht Van Praag en Van Wijk

Over de invulling van de plekken in de RvC hoeft de bestuursraad van Ajax zich geen zorgen te maken. Zondag werden Michael van Praag en Leo van Wijk officieel voorgedragen als nieuwe commissarissen van Ajax, waarbij Van Praag de voorzitter van het bestuursorgaan moet gaan worden. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 november moet de aanstelling van het tweetal officieel worden gemaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.