Driessen: 'Bosz komt niet in aanmerking voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA'

door Timo Suur 287

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Bosz komt niet in aanmerking voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA'

door Timo Suur 287

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen schrijft dat Peter Bosz niet de nieuwe trainer wordt van Ajax. Bosz wordt door velen gezien als de ideale oefenmeester voor Ajax, maar hier kan volgens de columnist een streep door. John Heitinga staat nu voor de groep en het lijkt erop dat dit ook volgend seizoen het geval is.

'Met de nieuwe gezichten en Van der Sar zou inmiddels zijn afgesproken dat Peter Bosz niet in aanmerking komt voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA als hoofdtrainer', zo schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. 'Terwijl Mislintat Bosz toch eerder naar VfB Stuttgart wilde halen. En nu zou hij hem dan ineens niet zien zitten, ondanks zijn succesvolle verleden als Ajax-trainer.' Sven Mislintat wordt in Amsterdam aangesteld als nieuwe technisch directeur en Jan van Halst is de nieuwe voetbalcommissaris bij de Amsterdammers. Zij zullen samen met algemeen directeur Edwin van der Sar en Klaas-Jan Huntelaar de trainer bepalen.

'John Heitinga – Van Halst speelde nog een seizoen met hem bij Ajax – heeft de beste papieren. Zeker als hij Champions League-voetbal veilig stelt en eventueel de KNVB-beker wint. Heitinga is ook bereid om mee te bewegen met de nieuw ingezette koers', zo vervolgt Driessen. Van der Sar is er niet van overtuigd dat Bosz de juiste man voor de club is. 'Vandaar dat hij in de veronderstelling leeft dat hij helemaal niet over zijn schaduw hoeft heen te stappen als de controverse tussen hem en Bosz van zes jaar geleden wordt aangehaald. Toen stelde Bosz de Ajax-leiding een ultimatum en eiste een keus tussen hem en Dennis Bergkamp. Het werd Bergkamp en Bosz verkaste naar Borussia Dortmund. Van der Sar ziet in Bosz geen Ajax-trainer.'

'Het lijkt een uitgemaakte zaak, maar het blijft Ajax'

Driessen is ervan overtuigd dat Heitinga ook volgend seizoen de trainer is van Ajax. 'Hij trok plots voor de halve bekerfinale tegen Feyenoord een grote broek aan. Hij stelde zijn kandidatuur voor het hoofdtrainerschap en verwachtte snel helderheid en duidelijkheid voor iedereen, want er moest begonnen worden aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen', zo schrijft de columnist. 'Het lijkt een uitgemaakte zaak, maar aan de andere kant blijft het wel Ajax.' De columnist deelt ook nog een sneer uit naar de clubleiding van Ajax. 'Wat een geruststelling moet dit voor iedere Ajacied zijn, dat dit kwartet met een aantal handlangers in de organisatie het nieuwe Ajax gaat vormgeven. Gedreven door data, veel data, onderscheidende data, want wie durft in deze moderne tijd nog te vertrouwen op het oog van de meester. Ja, Marc Overmars, die na een jaar als sportief directeur van FC Antwerp en een hartinfarct meestrijdt om het kampioenschap van België.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.