Driessen: 'Anders is een landelijk verbod op uitfans zo gek nog niet'

door Timo Suur 106

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Anders is een landelijk verbod op uitfans zo gek nog niet'

door Timo Suur 106

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dit seizoen zijn er al bij twintig duels in de Eredivisie geen uitfans welkom geweest. Valentijn Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf dat een landelijk verbod op uitfans zo gek nog niet is. 'Groepen raddraaiers verpesten het voor de normale voetbalaanhanger', zo schrijft hij.

Driessen is van mening dat clubs en supportersverenigingen geen recht van spreken hebben over het verbieden van uitfans. 'Het lukt clubs niet om de eigen fans in het gareel te houden', zo begint de journalist. 'Er wordt gegokt op sociale controle. Supporterscollectief Nederland stelt dat de goeden op dit moment onder de kwaden moeten lijden. Driessen is het hier niet helemaal mee eens. 'Door de aanwezigheid van uitfans zijn clubs genoodzaakt om honderden, soms duizenden toegangskaarten uit veiligheidsoverwegingen niet te verkopen.'

De journalist zegt dat de gewone fan hiervan de dupe is en niet de goedwillende fan van de bezoekende club. 'Voor de thuisfans zijn er onvoldoende tickets beschikbaar.' Dit heeft niet alleen gevolgen voor de fans, maar de thuisspelende club loopt ook inkomsten mis. Daarnaast gaat Driessen ook in op het argument dat er sprake is van competitievervalsing als er geen fans van de bezoekende club welkom zijn. 'Maar die staan toch niet op het veld? Het zou ten koste gaan van de sfeer. Bij Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax is de sfeer zonder uitfans opperbest en niemand hoeft te vrezen voor rellen', zo schrijft hij.

'Landelijk verbod op uitfans zo gek nog niet'

Driessen hekelt het gedrag van kwaadwillende bezoekers. Ze zullen zich normaal moeten gaan gedragen in de stadions om een landelijk verbod te voorkomen. 'In plaats van naar iedereen te wijzen en de schuld bij anderen te leggen, zijn het de fans die de burgemeesters van voetbalsteden kunnen weerhouden van een verbod op uitsupporters. Niemand anders.' Als dit niet gebeurt staat Driessen achter de maatregel op uitpubliek te weren in Nederland. 'Anders is een landelijk verbod op uitfans zo gek nog niet.'

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Verwacht jij dat Ajax zondag wint van sc Heerenveen? Zet in en ontvang 1,44 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.