Heerenveen houdt rekening met Ajax-fans op thuistribunes: 'Ongeregeldheden onacceptabel'

door BadembaBarrie 56

Bron sc Heerenveen

Heerenveen houdt rekening met Ajax-fans op thuistribunes: 'Ongeregeldheden onacceptabel'

door BadembaBarrie 56

Bron sc Heerenveen

Laatst geüpdatet

sc Heerenveen is zich er van bewust dat er zondag tijdens het duel met Ajax waarschijnlijk ook Ajax-fans op de thuistribunes zullen plaatsnemen. In dat kader doen de Friezen een nadrukkelijke oproep aan iedereen die van plan is naar het Abe Lenstra Stadion te komen. De club wil er een voetbalfeest voor maken en zal ongeregeldheden en provocaties niet tolereren.

Het duel in Heerenveen is uitverkocht, wat betekent dat er zo'n 25 duizend toeschouwers aanwezig zullen zijn. Hoewel de meerderheid nog altijd voor Heerenveen zal zijn, zal het aantal Ajacieden in het stadion naar verwachting groter zijn dan de capaciteit van het uitvak toelaat. 'Voor de wedstrijd tegen Ajax roepen wij iedereen op de wedstrijd gezamenlijk en met respect voor elkaar en het voetbal te beleven', schrijft de Friese club dan ook op de eigen website.

Die oproep geldt dus zowel voor fans van Ajax, sc Heerenveen, als eventuele neutrale toeschouwers die zich zondag in het stadion begeven. Toch is er ook een boodschap die specifiek aan de de Ajax-fans op de thuistribunes lijkt te zijn gericht. 'Juichen bij een eventueel doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd, als men daarna gewoon weer gaat zitten', aldus de club, die zich daarna weer tot het bredere publiek lijkt te richten. 'Ongeregeldheden en provocaties zijn voor sc Heerenveen onacceptabel.'

Mooi voetbalfeest

Met de oproep neemt Heerenveen een bijzonder standpunt in, waarbij de aanwezigheid van fans van de tegenpartij op de thuisvakken, onder enkele belangrijke voorwaarden, wordt geaccepteerd. In een tijd waarin steeds meer duels volledig zonder uitsupporters worden afgewerkt, lijkt de club zich zeer bewust van dit alles en sluit het af met een dringend verzoek. 'In het kader van normalisatie roepen we iedereen in het stadion op zich normaal te gedragen, zodat we er samen een mooi voetbalfeest van kunnen maken!'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.