De Mos kritisch: 'Het systeem dat Ajax wil spelen is achterhaald'

door Youri van Straaten 114

Bron Soccernews

De Mos kritisch: 'Het systeem dat Ajax wil spelen is achterhaald'

door Youri van Straaten 114

Bron Soccernews

Aad de Mos is kritisch op het beleid van Ajax tijdens de voorbije transferperiode én de gewenste speelwijze. In de podcast Twee Viertje met Aad wordt de periode, waarin de club uit Amsterdam bijzonder actief was, besproken en daarbij houdt de oud-trainer zich niet in.

Als De Mos gevraagd wordt naar de transferwindow van Ajax, reageert hij: 'Ik kan geen speler opnoemen van de twaalf van het vreemdelingenlegioen die mijn ogen kunnen prikkelen. Tot nu toe is het allemaal doorsnee en de familie doorsnee past niet bij Ajax.' De Mos ziet toch een goede aankoop die Ajax heeft gedaan deze zomer: Josip Šutalo. 'Als ik het een cijfer zou moeten geven, geef ik het een zesje. En dat is voor Ajax natuurlijk nooit goed.'

Over het 'klassieke' systeem dat Ajax wil spelen heeft De Mos een duidelijke mening. Hij heeft zijn twijfels bij de houdbaarheid van het Ajax-systeem. 'Het systeem dat Ajax wil spelen is achterhaald, dat is een ouderwets systeem. Dat wordt pionnenvoetbal, van pionnetje naar pionnetje en dat is makkelijk te verdedigen.'

Ajax' seizoen tot nu toe

Ajax heeft deze zomer van achttien spelers (tijdelijk) afscheid genomen en heeft twaalf aankopen gedaan. Een aantal deed al mee tegen Fortuna Sittard, maar verder dan een 0-0 gelijkspel kwamen de Amsterdammers niet. Ajax begon de competitie met één overwinning en twee gelijke spelen. De Europa League werd over twee duels ten koste van Ludogorets wel gehaald. Ajax zit in de poule met Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. Na de interlandbreak speelt Ajax op 17 september uit bij FC Twente.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.