'De Jong voetbalt een beetje als een veteraan'

door SJvanveen 16

'De Jong voetbalt een beetje als een veteraan'

door SJvanveen 16

Laatst geüpdatet

Na zijn recordtransfer naar FC Barcelona is Frenkie de Jong in medialand onderwerp van gesprek. Ook bij De Tafel van Kees op FOX Sports spraken de mannen aan tafel over de speler die komende zomer van Ajax naar Barcelona vertrekt.

Willem van Hanegem, Aad de Mos, Hans Kraay junior en Hans Westerhof zien dat de transferbedragen in principe nergens meer over gaan, al vinden ze de vervolgstap van De Jong meer dan terecht. Alle mannen zijn lovend over de Ajacied en Van Hanegem bijt het spits af. 'Het is een geweldige speler, maar vroeger zaten bij elke club dit soort spelers. Nu is hij uniek en dat is best een rare draai. Maar hij speelt heel simpel en dat is het moeilijkste dat er is. Als alles uitkomt, is dat geweldig', doelt de Feyenoord-icoon op het spelen in Camp Nou, het stadion van Barcelona.

Westerhof, in het verleden werkzaam bij Ajax, vindt het mooi dat in tijden van praten over systemen, tactiek en fysiek, techniek bij De Jong de boventoon voert. 'De basis van voetbal is techniek. Hij doet alles op techniek. Hij maakt nooit een fout, maar hij voetbalt al een beetje als een veteraan. De versnellingen die hij wel heeft, zie je niet meer altijd terug in zijn wedstrijden', heeft de oud-trainer een puntje van kritiek.

'Diego Lainez een echte Ajax-voetballer'

Laatstgenoemde werkt in Mexico en probeerde Diego Lainez te overreden om voor Ajax te kiezen. De Mexicaan werd veelvuldig in verband gebracht met de Amsterdammers, maar koos uiteindelijk voor Real Betis. Volgens Westerhof een jammerlijke stap. 'Of hij er gelijk had gestaan, weet ik niet, maar hij is een echte Ajax-voetballer', besluit Westerhof over de Mexicaanse dribbelaar. 'Hij is technisch heel vaardig, creatief en bovenal sierlijk. Ik heb hem proberen over te halen voor Ajax te kiezen, maar de hele familie gaat mee en dan geeft Spanje met haar warme klimaat en taal de doorslag. Als voetballer had hij echter voor Ajax moeten kiezen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.