Brands: 'Iedereen in voetballerij weet dat Antony een gekkigheid was'

door Gino Haverkamp 159

Brands: 'Iedereen in voetballerij weet dat Antony een gekkigheid was'

door Gino Haverkamp 159

Laatst geüpdatet

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, heeft zich uitgelaten over de transfersom die Ajax afgelopen zomer kreeg voor Antony. De Braziliaan stapte in augustus over naar Manchester United, dat 95 miljoen euro overmaakte naar de Johan Cruijff ArenA. Brands noemt de deal bij BNR Nieuwsradio 'gekkigheid'.

Brands wordt door presentator Wilfred Genee bevraagd over de transfer van Cody Gakpo van PSV naar Liverpool afgelopen transferwinter. De buitenspeler verliet Eindhoven voor een bedrag van zo'n vijftig miljoen euro en Genee vraagt zich af of er meer werd betaald voor Gakpo als hij niet bij PSV, maar bij Ajax speelde. Brands trekt de vergelijking met Antony. 'Antony ging voor honderd miljoen en ik vind Gakpo niet veel minder als ik eerlijk ben.'

Hoewel Brands het niet letterlijk zegt, hint hij erop dat Manchester United te veel betaalde voor Ajax. Hij trekt de vergelijking met de overstap van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal in diezelfde transferzomer. Voor de Braziliaan werd ruim 52 miljoen euro betaald. 'Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in de voetballerij weet dat Antony een gekkigheid was', vindt Brands 'Ik denk dat Raphinha een nog betere speler is dan Antony, maar die is voor veel minder weggegaan.' De huidige speler van FC Barcelona werd voor zo'n 58 miljoen euro overgenomen van Leeds United.

Verblijf Antony in Manchester nog geen onverdeeld succes

Antony weet, ondanks het forse prijskaartje, nog niet zijn stempel te drukken op Manchester United. In totaal kwam de buitenspeler tot 28 duels in het rood, waarin hij goed was voor 7 treffers en een assist. In de Premier League kwam hij in slechts 13 van de mogelijke 21 in actie.

Verwacht jij dat Ajax zondag wint van sc Heerenveen?
Zet in en ontvang 1,44 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.