Berghuis speler van het jaar voor Toornstra: 'Dat getuigt wel van klasse'

door Terrence Riepma 44

Bron Voetbal International

Berghuis speler van het jaar voor Toornstra: 'Dat getuigt wel van klasse'

door Terrence Riepma 44

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis is volgens Jens Toornstra de speler van het jaar 2021, zo vertelt de Feyenoorder in gesprek met Voetbal International. De aanvoerder van de Rotterdamse club ziet dat zijn oud-teamgenoot, die eerder dit jaar de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax maakte, zich weet te manifesteren in Amsterdam.

'Hij heeft een hele gevoelige stap gemaakt. Ikzelf had het niet gedurfd', opent de 32-jarige met een lach. Toornstra is lovend over wat Berghuis tot nu toe heeft laten zien bij Ajax: 'Alleen maar respect daarvoor. Als je ziet hoe hij zich nu ook manifesteert binnen Ajax en op Europees niveau, dat getuigt wel van klasse vind ik.'

Toornstra weet nog dat hij vrijwel geen contact had met Berghuis toen hij zijn transfer naar Ajax aan het afronden was: 'Tijdens de periode of hij wel of niet zou gaan, was het eigenlijk de vakantieperiode, dus heb ik hem een beetje gelaten. Ik denk dat ik überhaupt geen invloed zou hebben gehad op zijn keuze.' Toornstra voegt toe dat ze elkaar nog wel spreken.

Berghuis in Ajax-kleuren: 'Was in het begin wel heel erg wennen'

Toen Berghuis eenmaal in het Ajax-tenue te zien was, was het voor Toornstra toch nog wel even een vreemde gewaarwording, geeft hij eerlijk toe: 'Het was in het begin wel heel erg wennen ja, zeker. Maar goed, alles went', aldus de multifunctionele middenvelder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties