Barnes hoopt dat Timber de overstap maakt naar Liverpool: 'Fantastische optie'

door Timo Suur 44

Bron SoccerNews.nl

Barnes hoopt dat Timber de overstap maakt naar Liverpool: 'Fantastische optie'

door Timo Suur 44

Bron SoccerNews.nl

Laatst geüpdatet

John Barnes hoopt dat Jurriën Timber aankomende zomer de overstap maakt van Ajax naar Liverpool. Dat vertelt de voormalig profvoetballer in gesprek met SoccerNews.nl. De Engelsman is onder de indruk van de centrale verdediger en hij ziet in de Nederlander een goede aanwinst voor de Engelse topclub.

Ajax wil Timber heel graag in Amsterdam houden, maar de verdediger wordt veel gelinkt aan Europese topclubs. Barnes houdt de ontwikkelingen rond de jonge Ajacied goed in de gaten. 'Ik weet natuurlijk dat hij samengespeeld heeft met Van Dijk bij het Nederlands elftal en volgens de laatste geruchten heeft Van Dijk hem verteld dat hij naar Anfield moet komen', vertelt de Engelsman.

De voormalig profvoetballer uit Engeland ziet Timber graag in het shirt van Liverpool komend seizoen. 'Hij is een goede speler en zou dan ook een goede aanwinst zijn voor Liverpool.' Barnes denkt dat de Ajacied op de lange termijn gezien kan worden als de vervanger van Virgil van Dijk. 'Virgil is de dertig al gepasseerd en hij zal niet voor eeuwig bij de club blijven. Op de lange termijn gaat het dus niet alleen om naar The Reds komen om een duo te vormen met Van Dijk.'

'Timber zou natuurlijk een fantastische optie zijn'

Barnes is van mening dat Liverpool op zoek moet naar een verdediger voor de toekomst en hij ziet in Timber de ideale man hiervoor. 'Wat dat betreft zou Timber natuurlijk een fantastische optie zijn, als het ons lukt om hem vast te leggen.' De Ajacied liet zich afgelopen week nog uit over zijn eigen toekomst. Hij gaat zijn keuze rustig afwegen. 'Je kunt kiezen en moet goede keuzes proberen te maken. Je weet nooit hoe het uitpakt. De kans is er, het kan gebeuren, maar ik zit hier ook goed. Ik ben nog steeds jong en hier past het allemaal bij me. Ik ga gewoon rustig kijken. De speelstijl en speelminuten zijn belangrijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.