'Als je niet dé ideale buitenlandse trainer kan halen, dan moet je het niet doen'

door Gino Haverkamp 96

Bron Voetbal International

'Als je niet dé ideale buitenlandse trainer kan halen, dan moet je het niet doen'

door Gino Haverkamp 96

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax moet enkel een buitenlandse trainer aanstellen als diegene écht een meerwaarde is ten opzichte van een Nederlandse coach. Dat zegt Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. Jansen betwijfelt of een trainer uit de 'hoogste categorie' überhaupt wel aan de slag wil in de Johan Cruijff ArenA.

Jansen is stellig: de absolute top onder de trainers komt niet naar Ajax. 'Die willen niet in de Eredivisie trainer zijn en al helemaal niet bij een club die niet eens in de Champions League speelt', legt hij uit. 'En die kans is aannemelijk bij Ajax', vervolgt de verslaggever. 'Je moet heel eerlijk zijn: de categorie-Nagelsmann gaat niet naar Ajax. Dan kom je uit bij de categorie daaronder en dan vraag ik me af of die categorie daaronder beter is dan wat je nu hebt.'

De relatief jonge Nagelsmann, hij is 35 jaar oud, zit sinds eind maart zonder club nadat hij ontslagen werd bij Bayern München. Eerder was de Duitser eindverantwoordelijk bij TSG Hoffenheim en RB Leipzig.

Een Nederlander of een buitenlandse trainer?

Als de beste internationale trainers niet beschikbaar zijn of niet naar Ajax willen komen, kan Ajax volgens Jansen het beste voor een Nederlandse trainer gaan. John Heitinga zou daarbij ook een optie zijn. 'Met een voorbereiding richting het nieuwe seizoen', zegt hij. 'Of je hebt het over een andere trainer in Nederland. Dat is aan Ajax om te beslissen. Ik heb er mijn twijfels bij. Als je niet dé ideale buitenlandse trainer kan halen, dan moet je het niet doen.'

Weet Ajax zich tegen AZ te herpakken na dubbele teleurstelling tegen PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.