Ajacieden spelen degelijk en krijgen voldoende bij Oranje: 'Het resultaat was heilig'

door Cristian de Jong 6

Bron De Telegraaf

Ajacieden spelen degelijk en krijgen voldoende bij Oranje: 'Het resultaat was heilig'

door Cristian de Jong 6

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber, Daley Blind en Davy Klaassen hebben van Kees Kist een voldoende gekregen na het laatste groepsduel met gastland Qatar op het WK, zo valt te lezen in De Telegraaf. Oranje deed wat het moest doen en kwalificeerde zich als eerste voor de knock-outfase van het WK.

Timber speelde volgens Kist een degelijke wedstrijd. 'Jurriën begon het toernooi niet zo top. Maar hij is wel van nature een degelijke verdediger, die weinig fouten maakt en durft te voetballen.' Kist geeft Timber uiteindelijk een 6,5 als cijfer. 'Ik denk dat hij onder alle omstandigheden de nul wilde hebben achterin en dat hij wel zou zien wat er voorin ging gebeuren. Daardoor speelde Jurriën nog een beetje met de handrem erop en niet zo avontuurlijk. Het resultaat was heilig', aldus Kist.

Ook Blind kan een voldoende in zijn zak steken. 'Zolang Daley in de buurt van de middenlijn kan spelen, komt hij goed tot zijn recht', vervolgt Kist. De oud-voetballer is daarnaast van mening dat de kritiek op Blind niet terecht is. 'Hij is drie duels nu nauwelijks in problemen gekomen en heeft degelijk gespeeld. En echt snel hoef je op die plek aan de linkerflank niet te zijn.' Dit komt mede door één van zijn collega's. 'Achter hem is Nathan Aké toch altijd op de brommer.' Kist geeft Blind uiteindelijk een 6,5 als cijfer.

Klaassen mocht voor het tweede duel op rij in de basis beginnen. Kist zag Klaassen het moeilijk hebben. 'Deze man is vaak belangrijk met een eerste goaltje, maar tegen Qatar zat hij niet in zijn rol. Normaal duikt hij in elk gaatje, maar dit was niet zijn interland', benadrukt hij. Klaassen werd in de tweede helft dan ook vervangen door Steven Berghuis. Kist zag gelijk verbetering. 'Je zag het verschil toen Berghuis in de ploeg kwam, meteen kwam er snelheid in en gebeurde er wat.' Ondanks de mindere wedstrijd van Klaassen geeft Kist hem een zes als cijfer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.