Advocaat ziet individuele kwaliteit bij Ajax: 'Die gaan gewoon derde eindigen in de competitie'

door Brent Tomassen 28

Bron Veronica

Advocaat ziet individuele kwaliteit bij Ajax: 'Die gaan gewoon derde eindigen in de competitie'

door Brent Tomassen 28

Bron Veronica

Dick Advocaat gelooft erin dat Ajax derde kan worden in de Eredivisie. De ploeg van John van 't Schip kruipt langzaam, maar zeker uit het dal na de slechtste seizoenstart sinds het begin van het betaald voetbal in Nederland. De oud-trainer denkt dat de kwaliteit van de Ajacieden doorslaggevend kan zijn in de strijd om de derde plaats.

'Ik vond wel dat we een elftal zagen dat wel wilde. Daar zat wel strijd en beleving in', begint Advocaat bij Veronica. 'Het is een ploeg met individuele kwaliteiten. Als je alleen de voorhoede al neemt... Die gaan gewoon derde eindigen in de competitie, daar ben ik van overtuigd', is de oud-trainer van onder meer Feyenoord, PSV en AZ stellig.

Advocaat krijgt hierna voorgelegd dat Ajax een achterstand van veertien punten op nummer drie AZ heeft. De Hagenaar stelt wel dat Ajax nog de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-3 voorsprong na 84 minuten, red.) tegoed heeft. 'Die wedstrijd winnen ze, dus eigenlijk zijn het elf punten. Dus ja, ik geloof zeker dat ze derde worden.'

Kieft zag Amsterdammers 'des Ajax' verdedigen: 'Alles voetballend of technisch vaardig willen oplossen'

Wim Kieft betwijfelt hoever Ajax kan komen dit seizoen. Ook tegen Olympique Marseille liet het defensief genoeg te wensen over, zag de voormalig spits. 'Het verdedigen was wel echt heel matig. Maar dat is altijd een beetje des Ajax geweest. Toch wat naïef verdedigen, alles voetballend of technisch vaardig willen oplossen. Maar ik zag wel goede momenten. Er is een hele grote discussie geweest over Brobbey, maar in deze wedstrijd, toen hij veel werd aangespeeld, deed hij dat werkelijk groots. En het is natuurlijk leuk voor een trainer dat Akpom er weer in komt. En hoe die het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar hij staat gewoon weer op de goede plek, terwijl hij voetballend minder is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.