Analisten zien Berghuis met rood vertrekken: 'Ineens krijgt hij kortsluiting'

door Brent Tomassen 48

Bron ESPN

Analisten zien Berghuis met rood vertrekken: 'Ineens krijgt hij kortsluiting'

door Brent Tomassen 48

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis kreeg in de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille na rust de rode kaart te zien na een ogenschijnlijk harde tackle. Verschillende analisten laten hun licht schijnen over de actie van de middenvelder annex rechtsbuiten.

'Bij Berghuis ligt altijd irritatie op de loer, hij heeft vaker van dit soort overtredingen gemaakt als hij geïrriteerd is, als het niet loopt', begint Kees Kwakman bij ESPN. 'Maar nu… hij gaf twee prachtige assists en dan deze overtreding. Hoe verzin je het? Die jongen heeft mazzel dat hij zijn enkelbanden niet scheurt.' Pierre van Hooijdonk ziet een patroon bij Berghuis. 'Ineens krijgt hij kortsluiting. Zulke momenten krijgen we met regelmaat te zien van Berghuis.'

'Als geroutineerde speler moet je zo'n actie niet maken'

Aan tafel bij Veronica is Wim Kieft van mening dat de actie van Berghuis er niet één uit frustratie was. Ook komt hij te spreken over Steven Bergwijn, die zijn ploeggenoot voor de camera niet af wilde vallen. 'Ik snap dat Bergwijn hem niet afvalt, maar het zou een goed teken zijn als je elkaar wel even de waarheid vertelt', stelt de oud-spits. 'Ik vind dit onbesuisd, als geroutineerde speler moet je zo'n actie niet maken, maar in eerste instantie speelt hij wel de bal. Ik had ook niet het idee dat hij nou geïrriteerd was, dit was te scherp.'

Tot slot denkt Dick Advocaat, die samenwerkte met Berghuis bij Feyenoord, wel dat de Ajacied uit frustratie de sliding inzette. 'Ja, dit is rood, dit is onbesuisd. Het was frustratie, omdat ze op achterstand kwamen.' Na de rode kaart kwam Ajax nog terug tot 3-3, maar in blessuretijd scoorden de Fransen alsnog de winnende goal vanaf de strafschopstip.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.