'Weijs keert terug en wordt waarschijnlijk nieuwe trainer van Ajax O19'

door Bart Veenstra 111

Bron Voetbal International

'Weijs keert terug en wordt waarschijnlijk nieuwe trainer van Ajax O19'

door Bart Veenstra 111

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Willem Weijs keert terug bij Ajax en wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe trainer van het O19-elftal van de Amsterdamse club, zo melden onder meer Voetbal International en TransferWatch.

Weijs was in het afgelopen trainer van FC Eindhoven. Dat avontuur kwam na één seizoen al ten einde. De 37-jarige oefenmeester zou onlangs gepolst zijn om trainer te worden van Ajax O19 en dat ziet hij zitten. De gesprekken zouden nu verkeren in een vergevorderd stadium.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

De trainer uit Limburg was in het verleden al vier jaar werkzaam bij Ajax. Dat deed hij tussen 2013 en 2017. Destijds was hij jeugdtrainer in Amsterdam. Later werkte Weijs nog in verschillende functies bij NAC Breda, Willem II, RSC Anderlecht, Lommel SK en dus FC Eindhoven.

Bij Ajax is Weijs de opvolger van Frank Peereboom. Laatstgenoemde is door Ajax onlangs aangesteld als de nieuwe trainer van Jong Ajax. Daarnaast verlengde Peereboom zijn contract in Amsterdam tot medio 2026.

Bayern München

Na zijn vertrek bij FC Eindhoven zou er interesse vanuit binnen- en buitenland zijn geweest voor Weijs. Transferwatch noemt onder meer Bayern München als een club met interesse. Bij RSC Anderlecht werkte Weijs in het verleden succesvol samen met toenmalig trainer Vincent Kompany. De Belg werd onlangs aangesteld als de nieuwe trainer van Bayern München en polste Weijs voor een rol in zijn technische staf.

In Amsterdam zou men overtuigd zijn van de kwaliteiten van Weijs. Transferwatch meldt verder dat de Limburger voor meerdere jaren gaat tekenen in Amsterdam. Vanaf het komende seizoen heeft Ajax weer een O19-elftal. In de afgelopen jaren werkte Ajax met een O18-elftal, maar dat is nu weer teruggezet naar de O19.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.