Weijs lovend: 'Toen was hij al immens goed'

door Thijs Zwagerman 19

Weijs lovend: 'Toen was hij al immens goed'

door Thijs Zwagerman 19

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-jeugdtrainer Willem Weijs heeft Abdelhak Nouri bestempeld als de bijzonderste speler met wie hij ooit heeft samengewerkt. De huidig trainer van NAC Breda-O19 werkte met veel grote talenten, maar Nouri sprong er voor hem bovenuit.

Weijs werkte als jeugdtrainer zowel in de jeugdopleiding van Ajax als in die van PSV. Bij de Amsterdammers had Weijs onder meer Javaïro Dilrosun, Steven Bergwijn, Justin Kluivert en Donny van de Beek onder zijn hoede, terwijl de oefenmeester in de jeugd van PSV met grote talenten als Mohammed Ihattaren, Danjuma Groeneveld en Sam Lammers samenwerkte.

In De Eretribune op FOX Sports vertelt de jeugdtrainer wie het bijzonderste talent is dat hij onder zijn hoede heeft had. 'Dat is Appie. Hij was een hele bijzondere speler. Ik heb hem niet als teamtrainer gehad, maar wel in individuele sessies, zoals bij de techniektraining. Eerst kende ik hem nog niet zo goed, maar toen ik bij Ajax kwam was hij echt al immens goed.'

In januari sprak Ajax Showtime met Weijs over onder meer zijn tijd in de Ajax-opleiding. Lees dat interview hier nog eens terug.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.