Vos ondanks rode kaart blij met invalbeurt: 'Dit voelt goed'

door Jon van Dam 161

Vos ondanks rode kaart blij met invalbeurt: 'Dit voelt goed'

door Jon van Dam 161

Laatst geüpdatet

Silvano Vos is erg tevreden met zijn invalbeurt in het 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille. De talentvolle middenvelder kwam na rust binnen de lijnen voor Benjamin Tahirović. Vos maakte een goede indruk, al moest de jongeling in de blessuretijd inrukken na een tweede gele kaart.

'Eindelijk', zo begint Vos tegenover ESPN, die zijn lach niet kan onderdrukken. 'Het voelt goed dat ik mijn debuut mocht maken in de Europa League. Ik ben blij, maar ook een beetje teleurgesteld.' Ondanks de rode kaart overheerst bij Vos een trots gevoel na de wedstrijd. De 18-jarige Ajacied is blij dat hij zijn kans heeft gekregen. 'Ik ben een juiste jongen die geduldig is. Dat moet gewoon duidelijk zijn. Ik ben alleen maar blij dat ik mijn (Europa League-, red.) debuut mag maken.'

De jonge middenvelder is het met interviewer Cristian Willaert eens dat zijn karakter te beschrijven is als geduldig en bescheiden. 'Maar zo speel ik niet', zegt hij met een trotse blik. Vos kreeg van trainer Maurice Steijn de instructies om vanuit de as te spelen, duels te winnen en vooruit te spelen. 'Voor mezelf wilde ik mijn stempel drukken. Ik vind dat ik dat prima heb gedaan.' De Amsterdammer probeerde ook daadwerkelijk diepte te zoeken op het veld. 'Ik liep zelf een aantal keer diep, dat zorgde ervoor dat er ruimte ontstond voor andere spelers.'

Vos kijkt alvast uit naar Klassieker

Zondag speelt Ajax in eigen huis de Klassieker tegen Feyenoord. Als het aan Vos ligt krijgt hij ook dan de kans om zich weer te laten zien aan Steijn. 'Ik ben er klaar voor, honderd procent.' Ajax heeft na de matige seizoensstart wat recht te zetten tegen de aartsrivaal. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 14.30 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.