Vos maakt seizoen af als trainer van Jong Ajax

door Bart Veenstra 74

Bron Ajax.nl

Vos maakt seizoen af als trainer van Jong Ajax

door Bart Veenstra 74

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Dave Vos maakt het seizoen als hoofdtrainer van Jong Ajax. De voormalig (jeugd)trainer van Ajax keert na iets meer dan een jaar terug op Sportpark De Toekomst en heeft een contract getekend tot de zomer van 2023, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Sinds de overstap van John Heitinga naar het eerste elftal was assistent-trainer Michel Kreek tijdelijk de hoofdtrainer van Jong Ajax. Kreek gaf al meerdere keren aan dat hij weer in zijn oude rol zou terugkeren zodra Ajax een nieuwe trainer voor het belofteteam had gevonden. Met Vos is dat nu gebeurd. De rest van de staf blijft ongewijzigd, zo laat Ajax weten.

De 39-jarige Vos werkte eerder al tien jaar als trainer bij Ajax. In Amsterdam was de oefenmeester, die de cursus Coach Betaald Voetbal al voltooide, trainer van onder meer Ajax O17 en Ajax O18. Bij Jong Ajax was hij assistent-trainer onder Mitchell van der Gaag. In november 2021 liet Vos Ajax achter zich voor een avontuur bij Rangers FC. Daar was hij tot eind vorig jaar assistent-trainer onder Giovanni van Bronckhorst. Met Rangers FC trad hij in de Champions League aan tegen Ajax. Twee keer bleken de Amsterdammers te sterk: 4-0 en 1-3.

Vos blij met terugkeer bij Ajax

Vos zelf is blij om terug te keren bij Ajax, zo laat hij weten via de kanalen van de club. 'Ik ben een echte Ajacied en heb veel aan de club te danken. Daarom doe ik graag iets terug nu Ajax weer een beroep op mij doet. Ik ken de spelersgroep goed uit mijn vorige periode bij de club en heb veel zin de spelers verder te helpen in hun laatste stappen richting het hoogste niveau.'

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.