Vos in gesprek met Ajax over toekomst: 'Ik wil ooit mijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA coachen'

door Roemer Smid 104

Bron ESPN

Vos in gesprek met Ajax over toekomst: 'Ik wil ooit mijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA coachen'

door Roemer Smid 104

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Dave Vos is in gesprek met Ajax over zijn positie voor volgend seizoen, zo vertelt de 40-jarige trainer in een interview met ESPN. Maandag kwam Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf met het nieuws dat Vos een rol krijgt in de technische staf van Ajax 1. Vos wordt volgens Verweij veldtrainer onder de nieuwe coach van de Amsterdammers.

Vos zag het nieuws over zichzelf voorbij komen en ontkent de geruchten niet. 'Ik kreeg het toegestuurd, inderdaad. Ik kan er nog niet veel over zeggen. Momenteel zijn er gesprekken gaande met de club.'

De huidige trainer van Jong Ajax heeft nog een contract van een jaar bij de Amsterdammers en is dan ook volop in gesprek met Ajax over zijn toekomst. 'De gesprekken zijn goed, we kijken momenteel naar de toekomst. Hoe dat er precies uitziet, is onbekend. Mijn contract loopt volgend jaar door, ook als trainer van Jong Ajax. We kijken samen waar de mogelijkheden liggen. Vanuit daar gaan we de gesprekken aan', aldus Vos.

Vos heeft een ander pad bewandeld dan menig trainer en heeft inmiddels al de nodige ervaring op het hoogste niveau. 'Ik ben bijna twintig jaar trainer. Ik heb een andere route belopen dan anderen die uit het profvoetbal komen. Ik ben in 2009 bij Ajax gekomen en even weggeweest naar Rangers. Daar hebben we een Europa League-finale gespeeld en de beker gewonnen. Toen heb ik eraan geproefd. Dus dat daar ambities liggen, is duidelijk', aldus de nog altijd jonge oefenmeester.

'Coachen in de Johan Cruijff ArenA is een droom'

Tot slot komt een eventueel hoofdtrainerschap van Ajax aan bod. 'Ik heb vaker gezegd: ik wil ooit mijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA coachen en succesvol zijn met deze club. Dat is een droom', aldus de hoopvolle trainer. Vooralsnog is het onduidelijk wie volgend seizoen de trainer van Ajax is. Duidelijk is wel dat John van 't Schip, die nu interim-trainer is, dat niet zal zijn.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.