Verweij: 'Vos wordt volgend seizoen veldtrainer in technische staf Ajax 1'

door Jon van Dam 128

Bron Kick-off Podcast

Verweij: 'Vos wordt volgend seizoen veldtrainer in technische staf Ajax 1'

door Jon van Dam 128

Bron Kick-off Podcast

Laatst geüpdatet

Dave Vos is volgens Mike Verweij volgend seizoen geen trainer meer van Jong Ajax. De journalist van De Telegraaf laat maandag in de Kick-off Podcast weten dat de oefenmeester een belangrijke rol krijgt in Ajax' technische staf. Wel geeft Verweij aan dat er intern nog getwijfeld wordt over de functie die Vos zal gaan bekleden.

Vos is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke van Jong Ajax. Op dit moment staat de veertigjarige trainer met zijn piepjonge manschappen op een vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Ook zou Vos binnen Ajax beschikken over een goede reputatie. 'Er wordt al heel druk gesmeed aan de technische staf', zo vertelt Verweij over het komende seizoen. 'Dat wordt een staf die heel erg complementair aan elkaar moet zijn. Als het goed is, wordt er een hele belangrijke rol voor Dave Vos weggelegd. Niet als hoofdtrainer, dat vinden ze nog te vroeg.'

'Vos moet veldtrainer worden bij Ajax 1'

Verweij weet verder te vertellen dat Vos velen imponeert door zijn werkwijze. 'Iedereen die met hem heeft gewerkt is behoorlijk onder de indruk. Hij zou de veldtrainer moeten worden onder een nieuw aan te stellen trainer.' Vos mocht dit seizoen al even ruiken aan Ajax 1. Na het ontslag van Maurice Steijn werden hij en Hedwiges Maduro tijdelijk aangesteld als vervangers van de Hagenees. Tijdens de verloren uitwedstrijden tegen Brighton & Hove Albion (2-0) en PSV (5-2) zat het tweetal al op de bank.

Assistent-trainer van Vos bij Jong Ajax, Urby Emanuelson, liet onlangs weten een potentieel hoofdtrainer van Ajax 1 in hem te zien. 'Ik denk als hij een hele voorbereiding draait met zijn visie, dan laat hij een ploeg heel goed draaien. Natuurlijk is hoofdtrainer zijn van Ajax 1 anders, maar je kan ook een staf samenstellen. Hij heeft misschien niet de carrière gehad van een profvoetballer. Maar met een goede assistent ernaast kan het zeker werken. Ik denk dat je een goede staf met verschillende kwaliteiten moet hebben.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.