Voetbalomzet Ajax gedaald met 31,6 miljoen euro

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax.nl

Voetbalomzet Ajax gedaald met 31,6 miljoen euro

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

De voetbalomzet bij Ajax is in het afgelopen halfjaar met 31,6 miljoen euro gedaald naar 42,1 miljoen euro. Dat meldt Ajax woensdagmiddag via Ajax.nl. De lagere voetbalopbrengsten en partnershipopbrengsten zijn het gevolg van de coronacrisis.

De inkomsten uit nationale competities hebben betrekking op de twee gespeelde thuiswedstrijden in de competitie en de drie gespeelde oefenduels met beperkt publiek. De overige thuisduels zijn als gevolg van de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Het gevolg hiervan is dat de recettes competitie, nationale beker en vriendschappelijke wedstrijden gedaald zijn met 3 miljoen euro naar 0,3 miljoen euro.

De opbrengsten uit seizoenkaarten daalde met 7,1 miljoen euro naar 0,4 miljoen euro. In de eerste helft van het seizoen 2020/2021 werden 40.537 seizoenkaarten verstrekt, een afname van 959. Seizoenkaarthouders kunnen bij Ajax per gemiste wedstrijd hun geld terugvragen. Ook de inkomsten uit verkochte business-seats en skybox-plaatsen daalden: met 8,5 miljoen euro naar 0,6 miljoen euro. In totaal zijn 3.785 plaatsen verstrekt, een afname van 182.

Champions League

Op Europees niveau werden als gevolg van het spelen zonder publiek geen recettes gerealiseerd. Deze opbrengsten daalden dus met 8,1 miljoen euro. De premies uit Europese competities daalden met 4,8 miljoen euro naar 40,2 miljoen euro. Dit kwam met name door de mindere sportieve prestaties van Ajax. De Amsterdammers eindigden in de groepsfase van de Champions League op de derde plaats, waardoor het Europese avontuur een vervolg krijgt in de Europa League.

De indirecte wedstrijdbaten, onder meer de vergoedingen voor het ter beschikking stellen van spelers aan nationale teams en het uitlenen van spelers, daalden met 0,1 miljoen euro naar 0,6 miljoen euro.

Denk jij dat Ajax in de rust gelijkstaat, maar uiteindelijk wint in Lille? Zet in en krijg 5,95 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.