VI: 'Martha legt contractverlenging naast zich neer en verlaat Ajax transfervrij'

door Jon van Dam 642

Bron Voetbal International

VI: 'Martha legt contractverlenging naast zich neer en verlaat Ajax transfervrij'

door Jon van Dam 642

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ar'jany Martha gaat Ajax deze zomer transfervrij verlaten, zo meldt Voetbal International maandagochtend. De 20-jarige aanvaller, die dit seizoen in Ajax 1 debuteerde als linksback, legde een aanbieding om zijn contract voor drie jaar te verlengen naast zich neer. Naar verluidt kan Martha rekenen op interesse uit binnen- en buitenland.

Martha voerde recentelijk gesprekken met Ajax over een nieuw contract, gezien het feit dat zijn oude verbintenis op 30 juni afloopt. De Amsterdammers deden het jeugdproduct een voorstel dat hem de komende drie jaar in de hoofdstad zou houden. Martha koos er uiteindelijk voor om het aanbod naast zich neer te leggen. Vanaf 30 juni kent hij zodoende een transfervrije status.

Het seizoen 2023/24 begon voor Martha bij Jong Ajax, maar de jongeling werd in november naar het eerste elftal gehaald door John van 't Schip. Hij maakte zijn debuut in het gewonnen thuisduel met FC Volendam (2-0). Martha, die in de jeugd voornamelijk als aanvaller speelde, werd door Jong Ajax-trainer Dave Vos en later Van 't Schip gebruikt als linksback. Tijdens zijn eerste wedstrijden in Ajax 1 maakte hij een sterke indruk. Voornamelijk in aanvallend opzicht liet Martha zich gelden.

Martha debuteerde voor nationale ploeg van Curaçao

Nadat Ajax ook onder Van 't Schip een fase kende waarin er veel puntenverlies werd geleden, verdween Martha na enkele maanden uit het elftal. De multifunctionele Ajacied speelde in februari zijn laatste wedstrijd in Ajax 1. In maart kende Martha nog wel een persoonlijke opsteker. Hij debuteerde voor het nationale elftal van Curaçao in de oefenwedstrijd tegen Hull City.

Na twaalf gespeelde wedstrijden in Ajax 1 zal Martha de club na vijf jaar verlaten. De geboren Rotterdammer kwam in 2019 over van Sparta Rotterdam en begon op De Toekomst in Ajax O17. Martha speelde uiteindelijk 105 duels voor Jong Ajax, geen speler deed dat vaker.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.