Martha debuteert voor Curaçao in vriendschappelijk duel met Hull City

door Jon van Dam 25

Ar'Jany Martha heeft donderdag zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van Curaçao in een oefenwedstrijd tegen Hull City. De Ajacied speelde in de eerste helft mee met het team van trainer Dick Advocaat. Het duel eindigde in een 0-1 overwinning voor Martha en Curaçao.

Voor Martha was het de eerste keer dat hij opgeroepen is voor het land dat behoort tot de Antillen. Met Curaçao belegt hij momenteel een trainingskamp in de Turkse zon. In het Antalyastadion, de thuishaven van de Süper Lig-club Antalyaspor, werd donderdagmiddag het vriendschappelijke duel afgewerkt.

In de eerste helft zorgde oud-Eredivisie-spits Rangelo Janga voor de enige goal van de wedstrijd. In de rust werd Martha vervangen door Nathan Markelo, terwijl voormalig Ajacied Vurnon Anita 64 minuten meedeed. Omdat er in het tweede bedrijf geen doelpunten werden gemaakt door beide teams, boekte Curaçao een 0-1 oefenzege.