Van 't Schip: 'Toch had er misschien nog wel meer ingezeten'

door Bram Bark 159

Bron ESPN

Van 't Schip: 'Toch had er misschien nog wel meer ingezeten'

door Bram Bark 159

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

John van 't Schip is tevreden met het Ajax dat hij gezien heeft zaterdagavond, zo vertelt hij aan ESPN. De Amsterdammers speelden in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen koploper PSV. Er had volgens de oefenmeester meer in gezeten, maar gezien de situatie waar Ajax vandaan komt, kan hij niet anders dan tevreden zijn.

'Jazeker. Zij hadden kansen en wij hadden kansen', antwoordt Van 't Schip stellig op de vraag of hij tevreden is met de uitslag. Toch had er misschien nog wel meer ingezeten. 'Wij hadden wel de betere kansen.' Van 't Schip beseft ook dat het zaterdag de koploper was die op bezoek kwam. 'Het is een goede ploeg waar je tegen speelt. Ik denk dat we vandaag in ieder geval in het meegaan weer een stap hebben gezet. Je kunt hem ook winnen, maar je moet ook eerlijk zijn. PSV is een goed team. Als je kijkt waar we vandaan komen, dan denk ik dat het een hele goede prestatie is.'

Ajax kreeg met name in de tweede helft een aantal grote mogelijkheden. In de eerste helft werden de Amsterdammers vaak ver teruggedrongen door PSV en dat zag Van 't Schip liever niet gebeuren. 'We willen natuurlijk thuis hoog druk zetten, daar gaan we voor. Maar je speelt ook weleens tegen ploegen die sterker zijn. In de eerste helft waren zij aan de bal vaster. Als wij de bal hadden verloren we hem te snel. Een paar keer dat we de bal hadden, waren we wel meteen gevaarlijk. Toen scoorden we ook de 1-0.' Toch ziet Van 't Schip ook het positieve in van het terugzakken. 'Dan moet je gegroepeerd staan en dat deden we goed', vertelt de oefenmeester aan de NOS.

Van 't Schip tevreden over 'vechtersmentaliteit'

Van 't Schip kijkt dus met een tevreden blik terug op de wedstrijd tegen PSV en gaat met goede moed richting het duel met sc Heerenveen van volgende week. De goede moed van de trainer is niet alleen maar gebaseerd op het resultaat, hij was ook te spreken over een ander aspect van zijn ploeg. 'Ik ben tevreden over de vechtersmentaliteit die we hebben getoond', vertelt Van 't Schip.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.