Ajax speelt tijdens debuut Henderson gelijk tegen koploper PSV

door Brent Tomassen 7208

Ajax heeft de topper tegen PSV met 1-1 gelijkgespeeld. Steven Berghuis zette Ajax op voorsprong, maar nog voor rust kwam de ploeg van Peter Bosz langszij. In de tweede helft waren er een aantal kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Jordan Henderson maakte zijn debuut en speelde de volledige wedstrijd mee.

Zie hier de volledige stand van de Eredivisie!

Ajax begon behoudend aan de wedstrijd tegen PSV, dat er in de beginfase kort bovenop zat. Het leverde in de eerste tien minuten enkele schietkansen op, maar Diant Ramaj kwam nog niet echt in de problemen. Na een klein kwartier was de eerste echt kans van de wedstrijd voor Ajax. Via Brian Brobbey en Kristian Hlynsson kwam de bal terecht bij Steven Bergwijn die vanuit een moeilijke hoek in het zijnet schoot.

Enkele minuten later mocht de Johan Cruijff ArenA wel juichen. Na een balovername kon Brobbey de diepte in worden gestuurd door Steven Berghuis. De spits hield de bal lang vast en een kans leek verkeken, maar uiteindelijk bleek Berghuis helemaal tot in het strafschopgebied van PSV zijn meegelopen. De rechtsbuiten ontving de bal terug en schoot raak in de verre hoek: 1-0.

Tien minuten later volgde de eerste tegenslag voor Ajax. Devyne Rensch, op linksback geposteerd, moest de strijd staken met een blessure. Hij werd vervangen door Borna Sosa. In de 34e minuut liet Ajax zich verdedigend aftroeven door de bezoekers. Ismael Saibari werd vrijgespeeld op links en lokte zowel Josip Šutalo en Jorrel Hato mee. Dit leidde ertoe dat Luuk de Jong de voorzet van Saibari achter Ramaj wist te werken: 1-1. Dit bleek ook de ruststand.

Vijf minuten in de tweede helft kreeg Berghuis de uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Bergwijn zette zijn directe tegenstander Jordan Teze weg en stelde Berghuis in staat uit te halen. Het schot van laatstgenoemde werd geblokt. Halverwege de tweede helft was PSV dichtbij een treffer. De Jong torende boven iedereen uit bij een hoekschop en kopte de bal op de kruising.

Twintig minuten tijd was daar ineens de kans voor Brobbey. De aanvaller werd weggestuurd door Berghuis en kreeg een vrije doortocht naar het PSV-doel, maar uiteindelijk schoot Brobbey veel te wild en raakte hij de bal totaal verkeerd. Datzelfde gold een paar minuten later voor Kenneth Taylor, die een teruggelegde bal van Brobbey huizenhoog overschoot. Lang leek de wedstrijd uit te doven, maar in de slotminuten kopte André Ramalho naast en schoot Taylor hard op de vuisten van doelman Walter Benítez. In de 94e minuut leek Jorrel Hato de bal nog te kunnen binnenkoppen, maar zijn inzet bleek te zwak. De topper eindigde zodoende onbeslist: 1-1.