Van 't Schip over absentie Henderson: 'Risico te groot is dat hij toch geblesseerd raakt'

door Brent Tomassen 48

Bron ESPN

Van 't Schip over absentie Henderson: 'Risico te groot is dat hij toch geblesseerd raakt'

door Brent Tomassen 48

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

John van ’t Schip heeft een positieve eerste indruk gekregen op de training van Jordan Henderson. Toch zit de Engelsman vanwege het gebrek aan wedstrijdritme en fitheid nog niet bij de wedstrijdselectie tegen Heracles Almelo. Een beslissing die in overleg met Henderson zelf is genomen.

‘Hij heeft een tijd niet getraind, individueel dan wel’, vertelt Van ’t Schip bij ESPN over de keuze om Henderson niet op te nemen in de wedstrijdselectie tegen Heracles Almelo. ‘In overleg met de medische staf en hemzelf zijn we tot de conclusie gekomen om het nu niet te doen, omdat het risico te groot is dat hij toch geblesseerd raakt.’ De oefenmeester ziet niet de meerwaarde van een plek op de bank voor het gevoel. ‘Dat slaat nergens op, want als je op de bank zit, moet je ook het idee hebben dat je kan spelen. Het is spelen of niet spelen en we hebben vanavond, ook in overleg met hem, besloten dat het niet verstandig is om te spelen.’

Henderson maakt goede indruk

Henderson valt volgens Van ’t Schip positief op tijdens trainingen. ‘Wat we eigenlijk al weten: het is een leider en een positieve speler. Ook in zijn coaching. Daarin moet hij zich ook in de groep verder gaan ontwikkelen. Maar je ziet en voelt wel dat het een jongen is die er staat en de jongens vertelt hoe ze moeten staan en druk moeten geven. Maar dat is alleen nog op de training. We moeten het nog in de wedstrijden gaan zien. Dat gaan we dus nog afwachten.’

Ajax gaat in Almelo op jacht naar de derde zege op rij in 2024. Tegen Go Ahead Eagles werd met 2-3 gewonnen en een week geleden werd RKC Waalwijk in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 verslagen. Ajax bezet momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie met drie punten minder dan nummer vier AZ.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.