Van 't Schip na nederlaag Ajax: 'Het zijn natuurlijk dubieuze tegengoals'

door NielsOpdam 73

Bron Veronica

John van 't Schip vindt dat Ajax tegen Olympique Marseille 'dubieuze goals' heeft moeten incasseren, zo vertelt de trainer van de Amsterdammers in gesprek met Veronica. Ajax verloor donderdagavond met 4-3 in Marseille. Twee tegendoelpunten kwamen uit een penalty voor de thuisploeg.

Van 't Schip vindt dat Ajax als team een goede wedstrijd heeft gespeeld in de heksenketel in Frankrijk. 'Als je ziet hoe we in de wedstrijd zitten, terugkomen, zelfs met tien man en hem ook nog kunnen winnen...', vertelt de oefenmeester over de wedstrijd. 'Het zijn natuurlijk dubieuze tegengoals. Twee penalty's natuurlijk, de eerste was heel licht. Volgens mij maakte de scheidsrechter zijn Europese debuut, dus hij stond misschien ook onder hoogspanning... Er zat meer in.'

De Ajax-trainer zag dat er bij meer tegendoelpunten iets fout ging. 'Bij die corner wordt er niet goed gedekt. Na rust met die omhaal van Aubameyang zouden we er misschien bij kunnen zitten', blikt Van 't Schip terug op de doelpunten van Olympique Marseille. Ajax kreeg zelf ook goede kansen, zag de trainer. 'Met Brian Brobbey in de eerste helft en Steven Bergwijn in de tweede helft. De 3-3 was een goede goal na een geweldige voorzet van Hlynsson en Akpom die bij de tweede paal opdook. Daarna hadden we nog een hele goede mogelijkheid op de 4-3. Dan krijg je zo'n ongelukkige goal tegen op het laatst. Hij laat de bal los, dat is duidelijk. Maar ook dat was erg licht, begreep ik.'

Door de nederlaag in Marseille is Ajax uitgeschakeld in de Europa League. Van 't Schip is daar uiteraard teleurgesteld over. 'Maar thuis met het publiek erachter moeten we nog tegen AEK. Als we die winnen, gaan we in ieder geval verder in Europa, dus dat is het doel. Nu is het herstellen en zo snel mogelijk richting NEC zondag.'

'Als je zes keer naar zo'n actie kijkt, gaat het steeds erger worden'

Steven Berghuis kreeg donderdagavond ook nog een rode kaart. Van 't Schip zag dat de Ajacied een sliding maakte en dacht dat hij de bal raakte. 'Maar als je zes keer naar zo'n actie kijkt, dan gaat het steeds erger worden. Dan gaan ze hem veranderen van geel naar rood. Ze hebben het bekeken en wij moeten weer verder. Hij wilde zijn voortrekkersrol laten zien. Dat heeft hij gedaan, want in de eerste helft was hij goed met twee assists. Het is ongelukkig dat zoiets gebeurt.'

De Ajax-oefenmeester zag ook dat zijn ploeg met tien man goed tegenstand bleef bieden in Marseille. Er werd zelfs gescoord met een man minder. 'Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld, al had dat niet veel uitgemaakt, maar wel voor het moraal. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze er als een team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden.'