Van 't Schip kijkt terug op zijn uitspraken: 'Het is maar net hoe je dat wil uitleggen'

door Jari Perridon 100

Bron Ajax TV

Van 't Schip kijkt terug op zijn uitspraken: 'Het is maar net hoe je dat wil uitleggen'

door Jari Perridon 100

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

John van 't Schip neemt zijn woorden na afloop van Ajax-NEC niet terug en vindt zelf dat zijn uitlatingen helemaal niet zo fel waren. Tijdens de persconferentie van woensdagavond werd hem gevraagd hoe hij terugkijkt op zijn uitlatingen na die wedstrijd.

'Het is maar net hoe je het wilt uitleggen', begint de trainer. 'Ik heb gezegd dat we kwalitatief ergens naartoe willen, maar dat we er nog niet zijn. Ajax zijnde wil je altijd voor de eerste plek gaan, maar dit jaar blijkt dat dat niet het geval is. Het heeft dus zijn redenen en dat weten we allemaal. Ik heb daar nog maar eens de nadruk opgelegd. Het heeft niets te maken met dat ik de selectie anders zie dan voorheen', vervolgt hij.

Van 't Schip benoemde na het duel met NEC ook dat de buitenspelers in die wedstrijd niet het Ajax-niveau hebben. Hier werd hij tijdens de persconferentie mee geconfronteerd. 'Ik heb gezegd dat het een groot verschil is als je met Steven Bergwijn en Steven Berghuis kunt spelen. Dat zijn twee belangrijke en ervaren spelers voorin. Tegen NEC had ik twee jongens die het niet gewend of heel jong waren.' Van 't Schip is niet van mening dat hij dit anders had moeten verwoorden. 'Nogmaals, je kan het uitleggen zoals je wil.'

Tactisch plan 

Ook wordt er aan Van 't Schip gevraagd of Ajax in een andere formatie zal aantreden in plaats van het vertrouwde 4-3-3. 'Dat zien jullie morgen.' Van 't Schip was na de wedstrijd tegen NEC al van mening dat als hij een andere tactiek zou proberen bij Ajax, er ook kritiek op zou komen. 'Ik denk dat je zoveel mogelijk bij jezelf moet blijven en daarin kan je natuurlijk kijken wat je anders kan doen. Maar om in één keer een heel systeem te gaan veranderen... We hebben een mindere week gehad, dan gaat het mij te ver om alles te veranderen. Dat wil niet zeggen dat we geen concessies kunnen doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.