Van 't Schip: 'Doordat we wat meer werden teruggedrongen, kwamen we wat compacter te staan'

door Bart Veenstra 96

Bron De Telegraaf

Van 't Schip: 'Doordat we wat meer werden teruggedrongen, kwamen we wat compacter te staan'

door Bart Veenstra 96

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Peter Bosz heeft indirect een compliment uitgedeeld aan de toegevoegde waarde van Jordan Henderson bij Ajax. Eerder dit seizoen won PSV met 5-2 van Ajax, terwijl de Eindhovenaren afgelopen zaterdagavond niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA. Ajax-trainer John van 't Schip zag Ajax verdedigend beter staan, al heeft hij daar ook een goede verklaring voor.

'We speelden tegen een veel compacter en beter georganiseerd Ajax dan aan het begin van het seizoen', zegt Bosz, geciteerd door De Telegraaf. In de duels na de winterstop was het bij Ajax tegen Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Heracles Almelo nog geregeld open huis. Tegen PSV was dat niet het geval. 'We stonden verdedigend beter', zegt Ajax-trainer Van 't Schip.

De oefenmeester van de Amsterdammers moet wel toegeven dat het tegen PSV een heel andere wedstrijd is dan tegen de andere teams in de Eredivisie. 'Doordat we door een voetballend team wat meer werden teruggedrongen, kwamen we wat compacter te staan. Als het meer pingpongen wordt, waarbij wij aanvallen, de tegenstander omschakelt en het speelveld groter wordt, dan is dat anders. En daar moeten we ons ook nog in verbeteren. We moeten zorgen dat we beter staan als we de bal verliezen.'

Henderson blij met debuut voor Ajax

Voor Henderson wachten in de komende weken - wanneer er op voetballend vlak nog meer van Ajax wordt verwacht - enkele mooie testen. Hij kijkt in ieder geval met een goed gevoel terug op zijn debuut tegen PSV. 'Het was een bijzondere wedstrijd om mee te beginnen. Ik voel me bevoorrecht mijn debuut in deze ArenA, in een fantastische sfeer, bij deze mooie club te hebben mogen maken. Ik denk dat het van onze kant een goede wedstrijd was. PSV heeft een goed team. Toch denk ik dat we een aantal goede kansen hebben gehad om te winnen. Al met al was het een goed optreden, met veel positieve punten. Al ben ik teleurgesteld dat we geen drie punten hebben gepakt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.