Van 't Schip blikt vooruit op duel met Bodø/Glimt: 'Denk dat zij een klein voordeel hebben'

door Robin Ridder 91

Van 't Schip blikt vooruit op duel met Bodø/Glimt: 'Denk dat zij een klein voordeel hebben'

door Robin Ridder 91

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer John van 't Schip is van mening dat Bodø/Glimt een klein voordeel heeft donderdagavond. De trainer wil de Noren niet de favoriet noemen, maar beseft wel dat het een lastige avond gaat worden. Van 't Schip denkt wel dat er kansen liggen voor Ajax.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Bodø/Glimt krijgt Van 't Schip de vraag of de Noren favoriet zijn. De trainer erkent dat de ploeg van Kjetil Knudsen sterk is in eigen huis, maar wil geen favoriet aanwijzen. 'Ze spelen thuis en op kunstgras. Ze hebben goede resultaten gehaald in Europa, dat hebben ze bewezen. Ik denk dat ze een klein voordeel hebben, maar dat betekent niet dat wij niet kunnen winnen.'

In Amsterdam had Ajax het erg lastig met Bodø. Het drukzetten was een thema dat veel besproken bleef. Ajax werd door verschillende analisten geadviseerd in te zakken. Ook op de persconferentie vroeg men zich af of Ajax zich gaat ingraven. 'Het zou een soort concessie kunnen zijn dat je inzakt. Dan ga je je momenten meer uitzoeken. Thuis wil je drukzetten en de bal veroveren. Als je dat in meerdere wedstrijden doet vraagt dat veel energie en samenspraak', aldus Van 't Schip.

Belangrijke wedstrijd voor Ajax

Van 't Schip geeft verder aan dat Ajax te allen tijde in een Europees toernooi wil blijven. Het is daarom een belangrijke wedstrijd volgens de trainer. 'Voorheen werd er nog weleens lacherig gedaan over dit toernooi, maar dat is allang niet meer zo. Feit blijft wel dat een club als Ajax mee wil doen in de Champions League.'

Wedden dat Ajax scoort tegen Bodø/Glimt? Krijg 20 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.