[Update] Romano: 'Hato verlengt dinsdag contract tot en met juni 2028'

door Roemer Smid 321

Bron De Telegraaf

[Update] Romano: 'Hato verlengt dinsdag contract tot en met juni 2028'

door Roemer Smid 321

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato verlengt zijn contract bij Ajax tot medio 2028, zo schrijft Mike Verweij maandagavond in De Telegraaf. Het was lang wachten op witte rook, maar het moment lijkt nu officieel aangebroken. Volgens Verweij wil Ajax nog voordat het afreist naar Birmingham, voor het Conference League-duel met Aston Villa, een officieel tekenmoment met de jonge verdediger inlassen.

De contractonderhandelingen met Hato gingen niet zonder moeite en de Europese top - waarbij Arsenal financieel het verst wilde gaan - zat achter de jonge verdediger aan. Volgens Verweij is nu echter de kogel door de kerk en mikt Ajax op een officieel tekenmoment voordat het afreist naar Engeland. Hato tekent naar alle waarschijnlijkheid tot 2028.

Hato ondanks prille leeftijd een rots in de branding bij Ajax

In een eerder interview met De Telegraaf liet Hato weten dat hij nog niet uitgeleerd was bij Ajax. 'Ik ben pas achttien jaar en dit seizoen is pas mijn eerste echte Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren.' De centrale verdediger speelde dit seizoen de meeste minuten van de selectie in Ajax 1. Daarnaast droeg hij al verscheidene keren de aanvoerdersband.

De jonge Hato debuteerde op 11 januari 2023 in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Hij was toen zestien jaar en tien maanden oud waardoor hij de op drie na jongste debutant ooit is in het rood-wit van Ajax. Hij speelde tot nu toe 52 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarin hij goed was voor drie assists en een goal.

Update - 19.10 uur (11 maart) - Romano: 'Hato verlengt dinsdag contract tot juni 2028'

Volgens Fabrizio Romano is de contractverlenging van Hato inderdaad in kannen en kruiken. De journalist schrijft op X dat de verdediger dinsdag zijn krabbel onder een verbeterde verbintenis tot juni 2028 zet. Romano meldt dat Ajax en het kamp van Hato al twee weken geleden tot een overeenkomst zijn gekomen en dat de Amsterdamse club het nieuws spoedig naar buiten brengt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.