Drie wijzigingen in basiself Ajax voor uitduel met PSV: Maduro kiest voor Van den Boomen, Hlynsson en Ávila

door Jon van Dam 175

Drie wijzigingen in basiself Ajax voor uitduel met PSV: Maduro kiest voor Van den Boomen, Hlynsson en Ávila

door Jon van Dam 175

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro heeft drie wijzigingen doorgevoerd voor het uitduel met PSV ten opzichte van de 2-0 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion. Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Gastón Ávila starten in de basiself van de interim-trainer. Dat gaat ten koste van Benjamin Tahirović, Carlos Forbs en Borna Sosa.

Diant Ramaj krijgt wederom de voorkeur boven routinier Remko Pasveer. De van Eintracht Frankfurt overgekomen doelman vervangt zodoende opnieuw de geblesseerde Jay Gorter, die tegen FC Utrecht geblesseerd raakte. Op de linksbackpositie vervangt Gastón Ávila de Kroaat Sosa, die helemaal niet bij de selectie zit. In de achterhoede is er, op Sosa na, wederom plaats voor dezelfde namen als tijdens de Europa League-wedstrijd in Engeland. Anton Gaaei, Josip Šutalo, Jorrel Hato zijn de drie andere Ajax-verdedigers.

Ook op het middenveld kiest Maduro dus voor Van den Boomen, die tegen Brighton & Hove Albion nog als invaller binnen de lijnen kwam. Tahirović verdwijnt zodoende uit de basisopstelling van Ajax. Verder is er plek voor Hlynsson, de IJslander die tegen FC Utrecht tweemaal scoorde. De derde middenvelder is Kenneth Taylor.

In de voorhoede zien we één wijziging ten opzichte van het duel afgelopen donderdag. Forbs, die in Brighton na één helft gewisseld vanwege heupklachten, start als wisselspeler. Zijn plek wordt overgenomen door Steven Berghuis, die een linie opschuift. De aanval wordt gecomplementeerd door spits Brian Brobbey en aanvoerder Steven Bergwijn, die vanaf de linkerkant voor gevaar moet zorgen.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Ávila; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.