Tadić ziet slechtste Ajax-selectie sinds zijn komst in 2018: 'Maar ik wil niet zwartepieten'

door Bart Veenstra 155

Bron De Telegraaf

Tadić ziet slechtste Ajax-selectie sinds zijn komst in 2018: 'Maar ik wil niet zwartepieten'

door Bart Veenstra 155

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić is van mening dat de huidige selectie van Ajax een kwaliteitsinjectie nodig heeft. De spelersgroep is er volgens velen ten opzichte van de afgelopen jaren in kwaliteit op achteruit gegaan en ook de aanvoerder van Ajax lijkt die mening te hebben. In een interview met De Telegraaf spreekt hij zich uit over het beleid van Ajax.

In de afgelopen zomer vertrokken er meerdere basisspelers en wisselspelers bij Ajax en zodoende kon er gesproken worden over een leegloop bij de Amsterdamse club. Richting het komende seizoen vindt Tadić dan ook dat er een kwaliteitsinjectie moet plaatsvinden. 'Absoluut, want spelers die vorig jaar op de bank zaten en afgelopen zomer vertrokken, hadden nu een basisplaats gehad. We moeten realistisch zijn. Als je begrijpt wat ik bedoel', aldus de aanvoerder, die tijdens het uitspreken van zijn verhaal op zijn lip moet bijten.

De vraag is dan ook of dit dit de slechtste Ajax-selectie is sinds de komst van Tadić in de zomer van 2018. 'Ik denk dat iedereen zich daar wel van bewust is, maar het is lastig om te zeggen omdat ik niet wil zwartepieten. We hebben meer kwaliteit nodig. We praten niet over iets wat niemand weet', aldus de aanvoerder, die de vraag krijgt of Ajax bepaalde spelers misschien te makkelijk heeft laten gaan. 'In de tijd van Marc Overmars of met een andere directeur voetbalzaken hadden Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui misschien wel een nieuw contract getekend. Het was voor de club een heel moeilijke periode. Met Marc en Erik verlieten de twee belangrijkste mensen de club. We liepen achter de feiten aan.'

'Overmars wordt het meest gemist van allemaal'

Het moge duidelijk zijn dat Tadić van mening is dat Overmars enorm belangrijk was voor Ajax. De voormalig directeur voetbalzaken wordt dan ook gemist in Amsterdam. 'Het meest van allemaal. Deze man was geweldig in zijn werk, ongelooflijk belangrijk voor de kwaliteit van de selectie. Marc was zo slim dat hij vijf jaar vooruit dacht en met elke speler die hij haalde, had hij een plan', zegt Tadić, die opmerkt dat het voor Ajax moeilijk was om een goede vervanger voor Overmars te vinden. 'Dat kost tijd. Vijftien maanden is wel lang, ja. We hebben een sterk en stabiel Ajax nodig', zegt de captain, die tot slot de vraag krijgt of hij zou willen dat Overmars terugkeert. 'Ik? Persoonlijk? Ja, maar ik snap ook dat dit niet zomaar kan.'

In de afgelopen week werd bekend dat Ajax zijn voetbalas met Sven Mislintat (als directeur voetbalzaken) en Jan van Halst (als technisch commissaris) snel op orde heeft. De nieuwe technische leiding van de Amsterdamse club zal bovendien een beslissing moeten maken over het hoofdtrainerschap van Ajax. Als het aan Tadić ligt, is Heitinga ook volgend seizoen de trainer van de hoofdstedelingen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.