Steijn verklaart keuze voor Taylor: 'Kenneth heeft ook aanvallende kwaliteiten'

door Jon van Dam 25

Steijn verklaart keuze voor Taylor: 'Kenneth heeft ook aanvallende kwaliteiten'

door Jon van Dam 25

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn kiest tegen Olympique Marseille voor Kenneth Taylor vanwege de aanvallende kwaliteiten die de middenvelder heeft. Taylor vervangt Sivert Mannsverk, die tegen FC Twente mocht starten. Steijn verklaart verder de keuze voor Carlos Forbs en legt uit hoe Ajax de nederlaag tegen FC Twente heeft verwerkt.

Steijn geeft voor de camera van ESPN aan dat hij en zijn spelers de knop snel hebben omgezet na het verlies bij FC Twente. 'We hebben het verwerkt door de wedstrijd van zondag goed na te bespreken en aan te geven wat we met zijn allen niet goed gedaan hebben. Daarna hebben we geprobeerd het heel snel te vergeten en de focus op Olympique Marseille te leggen. We hebben getraind, beelden ingezien en vertrouwen gegeven aan de spelers. Dan hoop je dat de ambiance in een hopelijk kolkende ArenA het laatste zetje geeft aan deze jongens.'

Tegen Olympique Marseille mogen onder andere Taylor en Forbs beginnen aan de aftrap. Steijn legt de keuze voor het tweetal uit. 'Kenneth Taylor zat er vorige week al heel dicht tegenaan. We hebben zondag gekozen voor Sivert omdat ik met twee controleurs wilde spelen, om de diepgang van FC Twente te bestrijden. Kenneth heeft ook aanvallende kwaliteiten. Ik vond dat hij goed inviel, dus hij mag het laten zien.'

'Forbs is toch een typische buitenspeler'

Met de basisplaats voor Forbs kiest Steijn voor een ander type speler op rechtsbuiten dan tegen FC Twente. 'Forbs is toch een typische buitenspeler. Zondag wilden we Akpom als een soort tweede spits naar binnen laten komen en Rensch en later Anton (Gaeei, red.) eroverheen laten gaan. Dat heeft niet goed uitgepakt. Dus we spelen een beetje anders nu', aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.