Ajax kent groot aantal twijfelgevallen richting duel met FC Utrecht: 'Ik hoop dat de schade meevalt'

door Bram Bark 317

Bron Ajax

Ajax kent groot aantal twijfelgevallen richting duel met FC Utrecht: 'Ik hoop dat de schade meevalt'

door Bram Bark 317

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft te maken met een groot aantal twijfelgevallen in aanloop naar het duel met FC Utrecht, zo valt te lezen op de website van Ajax. De oefenmeester heeft tijdens de interlandperiode de tijd gehad om veel wedstrijden van zowel Ajax, FC Utrecht als de internationals te bekijken. Steijn is tevreden over de prestaties van de Ajacieden tijdens hun interlandverplichtingen.

'De interlandperiode was goed voor mij en de staf. We hebben met een kleine groep doorgetraind, want het gros was weg. Ik heb veel wedstrijden van ons, FC Utrecht en van onze internationals bekeken. Daar heb ik mooie dingen gezien en dat is positief. Ze hebben allemaal veel minuten gemaakt. We hopen dat ze zondag hersteld zijn', zo vertelt Steijn. Zo maakte Brian Brobbey zijn debuut voor het Nederlands elftal en Georges Mikautadze wist maar liefst vijf keer te scoren in twee wedstrijden.

Zondag staat het duel met FC Utrecht op het programma. Steijn blikt alvast vooruit op het affiche. 'FC Utrecht-uit is een mooie, maar traditioneel lastige wedstrijd. Zij hebben het zwaar, net als wij. Ik verwacht een pittig duel op het scherpst van de snede. Beide teams hebben een overwinning nodig.' De Hagenees is blij dat de spelers inmiddels zijn teruggekeerd van hun interlandverplichtingen. 'Iedereen is inmiddels weer aangesloten met het oog op zondag. De jongens zijn even weggeweest en ik zie frisse en vrolijke gezichten op de club. '

Ziekenboeg Ajax

Steijn geeft aan dat er een aantal spelers zijn waarvan het nog niet bekend is of ze inzetbaar zijn zondag. 'We hebben wat problemen richting zondag. Er zijn een aantal blessuregevallen die hopelijk op tijd hersteld zijn. Steven Berghuis, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Devyne Rensch zijn allemaal twijfelgevallen. Ik hoop dat de schade meevalt', besluit de trainer. Ook Silvano Vos is niet okselfris, maar de middenvelder zit bovendien zondag nog een schorsing uit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.