Setford kent terugval in revalidatie en staat maanden langer aan de kant

door Thijs Zwagerman 83

Bron Ajax Showtime

Setford kent terugval in revalidatie en staat maanden langer aan de kant

door Thijs Zwagerman 83

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Charlie Setford kampt met een flinke terugval in de revalidatie van zijn polsblessure. De achttienjarige doelman brak een kleine drie maanden geleden zijn pols, maar het herstel daarvan verloopt niet voorspoedig. Een operatie was noodzakelijk en daardoor kan Setford veel langer dan aanvankelijk gedacht niet in actie komen.

De Engelse jeugdinternational is gisteren (woensdag) onder het mes gegaan en zal daardoor naar alle waarschijnlijkheid de gehele eerste seizoenshelft van het nieuwe seizoen niet in actie kunnen komen. De verwachting na zijn polsbreuk was eigenlijk dat Setford in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer zou kunnen aansluiten, maar dat scenario kan dus de prullenbak in.

Setford zat dit seizoen veelvuldig op de reservebank bij de Ajax-hoofdmacht, maar maakte zijn debuut in het eerste elftal nog niet. Dat deed de doelman wel voor Jong Ajax, waarvoor hij dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen acht wedstrijden speelde.

Abdelhak Nouri Trofee

Setford zal nu zijn tijd en rust moeten nemen om zijn polsbreuk volledig te laten herstellen. Dat is een flinke tegenvaller voor de talentvolle keeper, die deze week door Ajax werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Hiervoor ontving Setford de bijbehorende en prestigieuze Abdelhak Nouri Trofee.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.