Setford verkozen tot Ajax' grootste talent uit de opleiding; goalie ontvangt Abdelhak Nouri Trofee

door Jesse ter Haar 97

Bron Ajax.nl

Setford verkozen tot Ajax' grootste talent uit de opleiding; goalie ontvangt Abdelhak Nouri Trofee

door Jesse ter Haar 97

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Charlie Setford is verkozen tot het grootste talent uit de Ajax-jeugdopleiding van het seizoen 2021/2022, zo maakt de club bekend via Ajax.nl. De keeper volgt collega Amourricho van Axel Dongen op, die zich na het seizoen 2020/2021 nog de gelukkige mocht noemen.

Volgens traditie kreeg Setford de trofee uit handen van onder meer de vader van Abdelhak Nouri. Als vanzelfsprekend was ook Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax, aanwezig bij de uitreiking. Op de website van de Amsterdamse club is te zien hoe Setford wordt toegesproken door algemeen directeur Edwin van der Sar en met de prestigieuze trofee in zijn handen staat.

Met het winnen van de prijs voegt de goalie zich in een bijzonder rijtje. Zoals genoemd was Van Axel Dongen de laatste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee, maar meer grote namen wonnen de prijs in het verleden. Spelers als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Christian Eriksen werden verkozen tot grootste talent van de opleiding, waarna zij een grote internationale carrière tegemoet gingen.

Tijdens het voorbije seizoen heeft Setford stappen gezet binnen het betaald voetbal. In augustus van het jaar 2021 maakte hij namens Jong Ajax zijn debuut in het profvoetbal, waarna er nog zeven duels volgden. Tegelijkertijd keept de jongeling volop mee met het eerste elftal én heeft hij al 25 keer bij de wedstrijdselectie gezeten. Tot speelminuten in de hoofdmacht kwam hij echter nog niet.

Het seizoen van Van Axel Dongen

Na het vorige seizoen werd Van Axel Dongen benoemd tot grootste talent uit de jeugdopleiding. De aanvaller sprak na het winnen van de prijs zijn doelen voor het inmiddels afgelopen seizoen uit: 'Volgend jaar begin ik in Jong. Daar wil ik een vaste waarde worden en vanuit daar wil ik stappen maken', sprak hij destijds. Vooral vanwege een enkelblessure kwam dat echter nog niet helemaal uit de verf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties